AddToAny

Test: Konas rekkevidde frister til langtur, men det er ikke sikkert du får plass til bagasjen din

Test: Konas rekkevidde frister til langtur, men det er ikke sikkert du får plass til bagasjen din
Vi tok med Kona på harrytur. En elektrisk SUV, folkelig priset og med rundt 450 kilometers rekkevidde? Det er ikke rart Hyundai Kona electric raskt ble ettertraktet da den kom på markedet i 2018.
Noe laber produksjonstakt bidro til opptil to års ventetid for bilen.

Nå skriver vi 2020, EU har innført utslippsgrenser og Hyundai har akselerert tilvirkningen. Bestiller du i dag, kan du ifølge Hyundai Norge få bilen til sommeren. Det gjør den mye mer aktuell for nordmenn flest.

Derfor har vi testet den oppgraderte 2020-utgaven av bilen. Kan dette fungere som nummer én-bil til en liten familie på tre?

For et drøyt år siden testet vi 2019-modellen mot konsernsøsteren Kia e-Niro. Ettersom mye er likt, lener vi oss også på dataene fra den testen her.

Vi forstår hvorfor mange nordmenn venter på denne bilen. Samtidig er vår konklusjon litt todelt: Rekkevidden inviterer virkelig til langtur. Men dette en liten bil. Det er slettes ikke er sikkert du har plass til det du vil ha med på langturen.

Endelig app

Appstyring er en av de store nyhetene i 2020-utgaven. Dette er kun inkludert i den dyreste utgaven av bilen. Blue Link-appen fungerer bra. Vi fikk både åpnet og låst med mobilen og det var deilig å komme til en app-forvarmet bil. I tillegg er det enklere å skrive inn destinasjonen i appen og sende den til bilen, enn å skrive inn adressen i bilens infotainment

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Ulykken skjedde i Spania høsten 2017. To kabinansatte ble skadet, en av dem alvorlig, da et Norwegian-fly på vei fra Oslo til Alicante måtte foreta en unnvikelsesmanøver for å unngå sammenstøt med et annet fly den 18. oktober 2017.
Teknisk Ukeblad 27.05.2020
Alle energikilder produserer avfall i varierende mengder og farlighetsgrad. Fremtidens kraftmiks må maksimere fordelene og minimere ulempene, mener TU-bidragsyter Jonny Hesthammer.
Teknisk Ukeblad 27.05.2020
To amerikanske stealthjagere styrtet tidligere i mai. Det amerikanske luftforsvaret har hatt en vanskelig mai-måned: I løpet av fire dager mistet de først et F-22A Raptor og deretter et F-35A Lightning II.
Teknisk Ukeblad 27.05.2020
Gjør klart til første bemannede romferd. Ustabilt vær har truet med å utsette oppskytningen av SpaceXs første bemannede romferd. Nå har været lettet og oppskytningen kan trolig gå som planlagt onsdag.
Teknisk Ukeblad 27.05.2020
F-35 nummer 23, 24 og 25 landet på Ørland flystasjon tirsdag kveld.
Teknisk Ukeblad 26.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt