AddToAny

- Tenk hva vi kunne fått til hvis noen satset på oss

Rektor ved OsloMet, Curt Rice, heller mot å anbefale å legge ned campus Kjeller og flytte studiestedet til Oslo. På et allmøte torsdag ettermiddag ga ansatte og studenter rektor tilbakemeldinger.
Kjeller (Khrono): Det kom overraskende på mange da rektor ved OsloMet, Curt Rice, i midten av januar signaliserte at han ønsker å droppe ny leieavtale på Kjeller og samle all OsloMets aktivitet i Pilestredet.

Det skjedde etter at Kunnskapsdepartementet ga OsloMet fullmakt til å inngå leieavtale med gårdeier Hemfosa på Kjeller om leie av dagens lokaler fram til 2043.

- Slik det ser ut nå mener jeg at samlokalisering i Pilestredet vil gi OsloMet de beste mulighetene for virksomhet i framtiden. Jeg heller derfor i retning av å ikke inngå ny leiekontrakt på Kjeller. Det er imidlertid viktig for meg å få organisasjonens vurdering av dette, før jeg kan fremme en sak for universitetsstyret, sa Rice til Khrono i forrige uke.

Planen er å legge saken fram for universitetsstyret for vedtak 12. mars.

I den anledning er Rice på oppdrag for å hente inn synspunkter og argumenter fra institusjonen. Torsdag var ansatte og studenter samlet til et allmøte på Kjeller, og det manglet ikke på tydelige tilbakemelding fra flere.

En av dem som tok ordet underveis i allmøtet var Kari Kalland. Hun er spesialbibliotekar ved Kjeller, og var klar i sin tale til Rice.

- Hvor interessert er du i studiested Kjeller? Vi har snakket flere ganger om at vi ønsker en tilstedeværende ledelse her på Kjeller. Det er på tross av deg, ikke på grunn av deg at vi har levert gode resultater. Tenk på alt vi kunne fått til hvis noen hadde satset på oss, sa hun til applaus fra flere i salen.

Fire momenter for samlokalisering

Rice sa til Khrono i forrige uke at det er fire momenter som gjør at han tror det er en bedre løsning å samlokalisere hele OsloMet i Pilestredet: Økonomi, faglige gevinster og bedre læringsmiljø, bærekraft og arealeffektivitet og at det har vært et ønske fra noen av de ansatte og studenter.

Dette gjentok han for ansat

Les mer

Flere saker fra Khrono

Språkrådet mener at rapporten Kunnskapsdepartementet har bestilt om særfinansiering av små humaniorafag, er altfor svak. Mye står på spill, også for samfunnet, skriver språkrådsdirektør Åse Wetås.
Khrono 28.02.2020
Bør man være forsiktig med å bruke professortittelen når man uttaler seg i media? Marte Mangset forsker på nettopp det.
Khrono 28.02.2020
Studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge hadde praksis i Italia. Nå er praksisen utsatt. Dette gjør universitetene nå.
Khrono 28.02.2020
Aune-utvalgets forslag om enhetlig ledelse og departementsoppnevnt styreleder når rektor er valgt, framstår som en uheldig hybridmodell, skriver Askildsen i dette innlegget.
Khrono 28.02.2020
På den konfliktfylte avdelingen for mediefag ved Høgskulen i Volda var sykefraværet på nesten ti prosent i 2019. Fraværet eskalerte da dekan-striden tok til.
Khrono 28.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt