AddToAny

Tar en mental sats før høsten

Margareth Hagen har så langt brukt ferien til å koble av med gåturer, men innrømmer at hun føler på ansvaret som venter henne for fullt i august.
11 statlige universiteter og høgskoler har fått ny rektor i løpet av 2021. Margareth Hagen rykket opp som rektor ved Universitetet i Bergen 7. januar, da Dag Rune Olsen fratrådte før åremålet hans gikk ut. Hun ble valgt med nytt rektorat 25. mars, fra 1. august er hun offisielt på plass i ledelsen av UiB med nytt rektorat.

- Hva gjør du i sommer?

- Jeg bruker disse ukene til å ta en mental sats før det nye rektoratet og det nye semesteret. Jeg går turer, kobler av, tenker og føler nok på ansvaret. Jeg har vært ved Hustadvika i nordvest med familie, og nytt den fine kystnaturen der. Jeg har koblet fra sosiale nettverk. Resten av sommeren blir småturer hit og dit, og forhåpentligvis en Oslo-tur.

- Ditt beste barndomsminne?

- Vanskelig å peke på ett spesifikt minne. Jeg er midt i en søskenflokk på tre, en storesøster og en yngre bror. Jeg husker barndommen min som fri, med mange nabounger, tett på naturen og mye tid i ute. Jeg var kanskje et litt sært barn, som også likte godt å drive på egne prosjekter.

- Hvis du skal anbefale en bok, hvilken blir det?

- Det er umu

Les mer

Flere saker fra Khrono

- Det blir heilt sikkert intenst og krevjande, eg har djup respekt for ansvaret eg tar over og alt eg har å lære, seier påtroppande rektor ved NMH Astrid Kvalbein.
Khrono 26.07.2021
MDG vil kjempe for en studenthverdag hvor studenten er i førersetet, utdanningsstedene er universelt utformet, og studiestøtten er høy nok til at man ikke er avhengig av støtte hjemmefra eller deltidsjobb.
Khrono 26.07.2021
Frem til det eventuelt kommer inn nye tips, står saken stille, informerer politiet.
Khrono 26.07.2021
Jusprofessor Johan Giertsen mener Universitetet i Agder bør vurdere å annullere vedtak om utestengingen av sykepleierstudent og at hun får saken behandlet på nytt av en sette-klagenemnd.
Khrono 26.07.2021
Senterpartiet vil starte et pilotprosjekt for mer distribuert utdanning i Nord-Norge. - Institusjonene sier det ikke er nok penger i dette. Da får vi se på økonomien, sier Marit Knutsdatter Strand i Sp.
Khrono 26.07.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt