AddToAny

Tar barna med på jakt: - En naturlig del av friluftslivet i området vi holder til

I forrige uke var en gruppe barn fra Eidskog naturbarnehage med på rådyrjakt. For første gang fikk barna oppleve at jaktlaget felte en råbukk. - Dette var aller første gang vi fikk et dyr på jakt.
Barna var veldig nysgjerrige og ville følge med på alt arbeidet som skjedde i etterkant med bearbeidingen av dyreskrotten, sier styrer Toini Johnsen til barnehage.no.

Det var en tidligere ansatt i barnehagen som felte dyret. Også moren til ett av barna var med på turen og gikk med jakthunden Lily i skogen, opplyser styreren.

- Barna kom til skuddplassen etter 15-20 minutters gange hvor de ble møtt av skytteren. Barnehagemoren «vommet» bukken, mens barna fulgte spent med og stilte spørsmål, forteller Johnsen.

Lokal tradisjon

Dette var ikke første gang at barn fra Eidskog naturbarnehage var med på jakt, opplyser Johnsen.

- I vår barnehage legger vi vekt på friluftsliv og jakt er en naturlig del av friluftslivet i området hvor vi holder til.

- Vi gir tilbud om jakttur til barna siden jakt er en aktivitet i tråd med våre tradisjoner. I tillegg sier rammeplanen

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Nye ansettelsesrutiner i Espira skapte et visst oppstyr da de ble kjent i mai. Vi har snakket med flere om ansettelsespolitikken i de store kjedene.
article_web barnehage.no 17.06.2019
«Etter ett år i styrerstilling har jeg tråkket i mange feller og gjort meg viktige erfaringer,» skriver Kristin Sjøvoll.
article_web barnehage.no 17.06.2019
Beregning av økonomisk tilskudd til barnehagene i Gjemnes skaper hodebry.
article_web barnehage.no 13.06.2019
- Det handler om å bli enda bedre på det vi allerede er gode på, og sørge for at det er god kvalitet i alle ledd og at alle ansatte i barnehagen fremmer barns læring og utvikling, sier styrer i Lommedalen barnehage avd.
article_web barnehage.no 13.06.2019
I en barnehage hender det at barn skader seg. Det er derfor viktig at det alltid er tilgjengelig førstehjelpsutstyr i barnehagen
article_web barnehage.no 12.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt