AddToAny

Sykepleiere på dugnad for god koronaopplysning

Sykepleiere på dugnad for god koronaopplysning
Sykepleierne Ingunn Sæther og Sissel Kleppa er en del av teamet på åtte som gjør det lettere for alle oss andre å få tilpassede koronaråd.
Rådene om hvordan du og jeg skal forholde oss til koronapandemien, er mange og endres ofte. Befolkningen har derfor mange spørsmål: Bør du teste deg, holde deg hjemme eller er det på tide å oppsøke helsetjenesten?

For å skåne en hardt presset helsetjeneste, har åtte ildsjeler lagt ned hundrevis av dugnadstimer for at folk skal få den mest oppdaterte informasjonen som er tilgjengelig, og som er tilpasset for akkurat dem.

Koronasjekk.no

Nils Christian Tvedt Karlsen er for mange av Sykepleiens lesere kjent som mannen bak Medeasy (tidligere Sykepleiepluss). Ved siden av jobben som daglig leder av Medeasy, jobber han som fastlege. Da koronaviruset ankom Norge, viste det seg for at folks behov for informasjon, var nærmest bunnløst.

Sammen med tre sykepleiere, en lege, en samfunnsgeograf og to medisinstudenter, lanserte han nettsiden koronasjekk.no. Her kan hvermann

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Jordmorforbundet NSF foreslår at jordmødre formelt skal kunne henvise til spesialisthelsetjenesten og sykmelde for å forhindre smitte og jobbe mer effektivt under koronapandemien. Men fastlegene har ikke bedt om hjelp.
Sykepleien 09.04.2020
Randi Dovland Andersen var i full gang med å innføre en observasjonsskala. Så fikk hun en fornemmelse av at noe var feil.
Sykepleien 09.04.2020
Anja Smeland er ikke overrasket over at observasjonsskalaer har svakheter.
Sykepleien 09.04.2020
Sykepleierne har et stort ansvar for å lindre pasientenes smerte. Da er det viktig å kjenne til ulike smertelindrende tiltak og hvordan de best kan vurdere pasientens smerte.
Sykepleien 08.04.2020
Vi skal ikke la noen glemme den viktige innsatsen sykepleieren har bidratt med under pandemien. Samtidig må vi ligge på plussiden i møte med en usikker fremtid der vi vet at behovet for sykepleiere er større enn tilbudet.
Sykepleien 08.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt