AddToAny

Sykepleiere er redde for å gjøre feil under koronapandemien

Sykepleiere er redde for å gjøre feil under koronapandemien
Risikerer sykepleiere å miste sin autorisasjon om de gjør alvorlige feil på grunn av koronapandemien? - Det korte svaret på dette er nei, sier direktør i Helsetilsynet, Jan Fredrik Andresen.
Helsetilsynet har fått spørsmål om helsepersonell risikerer reaksjoner dersom det skjer alvorlige hendelser i sammenheng med koronapandemien.

I tillegg har mange sykepleiere som ikke jobber pasientnært til vanlig, nå meldt seg til tjeneste. Enkelte er imidlertid engstelige for hva som skjer med dem om de blir involvert i en alvorlig hendelse - kan de for eksempel miste sin autorisasjon?

- Det korte svaret på dette er nei, sier direktør i Helsetilsynet, Jan Fredrik Andresen.

Ekstraordinær situasjon

Andresen lover at sykepleiere som gjør feil på jobb, ikke skal frykte sanksjoner fra tilsynsmyndighetene. Men det er ikke bare helsepersonell som ikke jobber klinisk til vanlig, som er engstelige for å gj

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Randi Dovland Andersen var i full gang med å innføre en observasjonsskala. Så fikk hun en fornemmelse av at noe var feil.
Sykepleien 09.04.2020
Anja Smeland er ikke overrasket over at observasjonsskalaer har svakheter.
Sykepleien 09.04.2020
Sykepleierne har et stort ansvar for å lindre pasientenes smerte. Da er det viktig å kjenne til ulike smertelindrende tiltak og hvordan de best kan vurdere pasientens smerte.
Sykepleien 08.04.2020
Vi skal ikke la noen glemme den viktige innsatsen sykepleieren har bidratt med under pandemien. Samtidig må vi ligge på plussiden i møte med en usikker fremtid der vi vet at behovet for sykepleiere er større enn tilbudet.
Sykepleien 08.04.2020
Ragnhild Fosnæs er helsesykepleier på Sinsen skole. Med pandemien fikk hun plutselig en annerledes jobb.
Sykepleien 08.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt