AddToAny

Sykepleier sykmeldt og helt uten økonomisk støtte i 9 måneder

Sykepleier Linda Antonsen ødela armen og gikk 9 måneder helt uten inntekt. Sykepleierforbundet frykter flere vil falle utenfor med et strammere reglement for arbeidsavklaringspenger.
Det begynte på en fest vinteren for to år siden. En stol for gjennom luften, og Linda Antonsen, som var gravid, strakte armene ut for å beskytte seg. Høyre hånd ble ubrukelig for sykepleierjobben, og hun har ikke vært på jobb siden.

Etter å ha vært gjennom både svangerskapspermisjon og sykmelding, regnet hun med å få arbeidsavklaringspenger fra Nav. Men Nav mente hun kunne gjøre andre typer arbeid og avslo støtten.

I ni måneder gikk hun helt uten inntekt.

Til slutt så hun seg nødt til å si opp jobben for å kunne få dagpenger og skaffe seg en annen type arbeid.

Vi må ikke gjøre porten så smal at ingen kommer inn.

Karen Brasetvik, NSF Østfold

Vanskeligere

Reglene for arbeidsavklaringspenger (AAP) ble strammet inn i 2018.

Fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund Østfold Karen Brasetvik frykter innskjerpingen gjør det vanskeligere for mange å få støtte til å komme tilbake i jobb.

- Jeg er bekymret for flere yrkesgrupper, og det er sjokkerende å høre at man kan bli helt overrumplet av et avslag slik som det Antonsen fikk. Det vi regner med her i landet, er jo at man får støtte til å komme seg videre eller tilbake i arbeid, sier Brasetvik.

- Vi må ikke gjøre porten så smal at ingen kommer inn. Jeg lurer jo også på hva slags rovdrift som foregår på folk der ute.

Hun understreker at det er vanskelig å få vite hva som har skjedd hos Nav og hos arbeidsgiveren i dette tilfellet, men hun mener Nav må ha forsømt seg.

(Artikkelen fortsetter under faktaboksen)

Tilbakemeldinger

Linda Antonsen har fått mange tilbakemeldinger fra andre som har fått avslag fra AAP etter at hennes egen historie sto på trykk i Sarpsborg Arbeiderblad og i Vårt Land [krever abonnement].

- Jeg har blitt veldig engasjert og følger med på Facebook-gruppen AAP-aksjonen, som nå har 7900 medlemmer. Det er jo ganske mange, sier Antonsen, so

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Sjølv om sjukeheimen er bygd for å leggje til rette for smittevern, kan bemanningspolitikken ha stikk motsett effekt.
Sykepleien 31.05.2020
Fembarnsfaren Sigurd Groven (42) var på sitt aller lykkeligste da det smalt. Klikk eller trykk for å lese. Hvordan leve videre når mye av det som gir deg glede, brått blir borte?
Sykepleien 31.05.2020
Sjelden, om noensinne, har sykepleiere fått så mye og så positiv oppmerksomhet som denne våren. Man kan ikke betale regninger med applaus, men omdømmeeksperter mener likevel at blesten kan ha reell verdi.
Sykepleien 30.05.2020
Dersom de samme hanskene var brukt systematisk gjennom hele rommet, hva var da risikoen, undrer sykepleierne etter at en av dem har vært på sykehus.
Sykepleien 30.05.2020
I Oslo kommune behandles nå 30 pasienter som covid-19-smittede. Det er like mange covid-19-syke som behandles ved alle landets sykehus.
Sykepleien 29.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt