AddToAny

SV vil løse deltidsfloka: - KrF velsigner mangelen på likestilling i arbeidslivet

Ukulturen med deltid er en skam for Kommune-Norge, mener SV-leder Audun Lysbakken. - Bakstreversk og romantisering av en ukultur.
Slik beskriver SV-leder Audun Lysbakken utsagnene til KrF-politiker Jorunn Gleditsch Lossius tidligere denne uka. Under en av Arendalsukas mange debatter gikk Lossius til forsvar for at så mange innen pleie og omsorg i kommunene ønsker å jobbe deltid.

Det får Lysbakken til å reagere.

- Jeg synes det er utrolig skuffende at et regjeringsparti signaliserer at arbeidet for heltidskultur ikke er et mål. Det er det de gjør når de hyller den deltidskulturen som er i kommunene som er i dag.

- Stenger folk ute

Lysbakken avviser påstanden om at deltid betyr valgfrihet for de ansatte, da man samtidig stenger ute de som faktisk vil jobbe heltid. Han mener KrFs politikk heller svekker arbeidstagernes rettigheter. Yrkene innenfor pleie og omsorg er i stor grad kvinnedominerte, og det blir dermed et spørsmål om likestilling, hevder han.

- KrF velsigner den mangelen på likestilling som er i arbeidslivet i dag. Det å henvise kvinner til å jobbe deltid er et utrolig gammeldags svar på tidsklemma. Det gir kvinner mindre makt over sine egne liv. Mange vet ikke om de får betalt regningene eller om de kan være sammen med barna neste helg.

- Feil løsning

SV-lederen anerkjenner at mange synes det er krevende å stå i en fu

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

Formannskapet i Bø i Vesterålen vedtok denne uka å tjenesteutsette lønnsutbetalingene. Fagforbundet raser og krever at avtalen blir stanset.
Fagbladet 21.02.2020
Trafikkbetjentene mener prinsippet om lik lønn for likt arbeid ikke etterleves i Bærum kommune. Der trafikkbetjenten Maroof i dag har en lønn på 478.200 kroner i året, tjener Lina og Marie 428.100 kroner.
Fagbladet 21.02.2020
For første gang siden 2014, fikk pensjonistene økt kjøpekraft i fjor. Prisene steg i fjor med 2,2 prosent, mens alderspensjonen ble oppregulert med 2,4 prosent.
Fagbladet 21.02.2020
Nå har den ensomme nattevakten startet en underskriftskampanje for å få en rettferdig kompensasjon for farene hun og kollegene utsettes for. Siden slutten av 80-tallet har Eli Kristine Ekeren vandret fram og tilbake i de samme, lange korridorene.
Fagbladet 21.02.2020
Ingeniørene Heaika Somby og Anne Risten Gaino Sara reagerer sterkt etter at kommunen valgte å ansette en student fremfor noen med utdannelsen i orden. 19.
Fagbladet 21.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt