AddToAny

Sunt inneklima - det viktigste vi har

Sunt inneklima - det viktigste vi har
KRONIKK: I disse dager er Coronaviruset på alle nyhetssider, og ulike arrangementer blir kansellert eller utsatt på grunn av fare for smitte.
For meg er alt dette en påminnelse om at helse og et sunt inneklima er det viktigste vi har -det er tross alt derfor vi jobber i denne bransjen.

Av Sturla Ingebrigtsen, Head of Nordic Sales, TROX Auranor Norge AS

Perspektivene på dette er mangfoldig, men på mange områder er det service og vedlikehold som er nøkkelen - eller motsatt; mange problemer som kommer av mangel på service og vedlikehold.

Brannsikkerhet for storkjøkken

I de senere årene har man opplevd flere branner i storkjøkken relatert til kull- og vedfyrte griller. I en nyutgitt rapport fra FIRE Reasearch ble problematikken belyst fra ulike hold, og det ble vurdert om det skulle stilles strengere krav til kanalnettet for slike installasjoner. Konklusjonen var at i stedet for å bygge kanaler som skulle tåle høye temperaturer (pga. fett i kanalnettet), bør man fokusere på å fjerne fettet. I dette ligger bedre oppfangingssystemer, hyppigere vedlikehold på filter samt hyppigere kanalrensinger. De ønsker altså å redusere faren for å at man får et sår, i stedet for å skrive ut resept på større plaster.

Salderingspost

Argumentet virker fornuftig, men utfordringen er at drift og vedlikehold ofte er en salderingspost og blir nedprioritert, med økt brannrisiko som resultat. Et strengere krav til kanal-kval

Les mer

Flere saker fra VVS Aktuelt

Comfort Bjørn Seem har stengt butikken for å begrense smittespredningen av korona, men ser lyst på fremtiden. Prosjekter som det nye lakseslakteriet i Rørvik gjør at rørleggerne har nok å henge fingrene i.
VVS Aktuelt 03.04.2020
INNVA AS har ansatt Eivind Storheim som distriktsansvarlig i Vestland fylke.
VVS Aktuelt 03.04.2020
KRONIKK: - Når regjeringen og Stortinget nå skal komme med flere krisetiltak forventer vi at det kommer penger som fylket og kommunene kan bruke til å bygge viktige prosjekt for Stavanger-regionen.
VVS Aktuelt 03.04.2020
Med gamification skal appen ForeBYG Smitte hindre spredning av koronavirus. Appen gir råd og veiledning til hensynsfull adferd i konkrete arbeidssituasjoner.
VVS Aktuelt 02.04.2020
Nullutslippslaboratoriet, som skapes av NTNU og SINTEF i samarbeid med Veidekke og LINK arkitektur, vil stå klart i 2020.
VVS Aktuelt 02.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt