AddToAny

- Styrer er en rolle der forventningene går utover det en person kan makte

- Styrer er en rolle der forventningene går utover det en person kan makte
- Barnehagesektoren beveger seg sakte mot større enheter. Det gjør at lederrollen forandrer seg, sier Kjetil Børhaug som har ledet ekspertgruppa som har sett på barnehagelærerrollen.
Han mener man kan legge til rette for den nye lederrollen, blant annet ved å sørge for at styrere får administrativ avlastning og ved at styrere får masterkompetanse. Kjetil Børhaug er professor ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen og var tirsdag på barnehagekonferansen Lederforum, i regi av Utviklingsforum, for å snakke om ekspertgruppas betraktninger rundt ledelse av barnehagen.

Ekspertgruppa ble nedsatt av regjeringen sommeren 2017 og fikk i oppdrag å skaffe et kunnskapsgrunnlag som gir innsikt i og en forståelse av barnehagelærerrollen. De ble også bedt om å gi råd om hvordan profesjonen kan utvikle seg videre. Gruppa la frem sin rapport like før jul.

- Vår beskrivelse, i den grad vi klarer å fortolke forskning og statistikk, er at sektoren beveger seg sakte mot større enheter. Det vil si at den enkelte barnehage i snitt blir større. Men kanskje mer radikalt med tanke på fremtiden, er at flere og flere barnehager blir vevd inn i større og større eierstrukturer, enten private eller kommunale. I noen tilfeller gir det ikke mening å si at den enkelte barnehagen er en helt frittstående organisasjon. Det gir mer mening å si at det er eieren som er organisasjonen, og så er de forskjellige barnehagene i ferd med å bli deler av en større organisasjonsstruktur, sier Kjetil Børhaug til drøyt 5

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Fire ivrige fireåringer fra Eventus Midtun barnehage fikk æren av å overrekke et gavekort på 60 825 kroner fra Eventus-barnehagene til Sykehusklovnene.
article_web barnehage.no 18.03.2019
Marianne Ree har forsket på hvilke kommunikasjonsmønstre som forekommer i interaksjoner mellom barna og personalet i tre barnehager, og på hvordan disse påvirker barnas muligheter for å medvirke i fellesskapet.
article_web barnehage.no 18.03.2019
Hva gjør du når barnet begynner å hyle i butikken, eller nekter å ta på seg klærne når det hentes i barnehagen? Her er noen gode råd om grensesetting fra familieterapeut og pedagogisk leder Ida Angelsen.
article_web barnehage.no 18.03.2019
I Maridalsveien barnehage i Oslo ligger det an til at ingen småsøsken får plass til høsten. Kommunen prioriterer å tildele plasser til større barn som søker om bytte av barnehage framfor små barn med storesøsken i barnehagen.
article_web barnehage.no 18.03.2019
Stereotype tilbakemeldinger i barnehagen kan forsterke kjønnsforskjeller i skolen.
article_web barnehage.no 15.03.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt