AddToAny

Streiken ved Handshake Norway er over - tariffavtalen er undertegnet

Etter tre uker i streik kan de seks HK-medlemmene ved netthandelsbedriften Handshake Norway juble.
Streiken er over, tariffavtalen er undertegnet. Det kunne HK-leder Christopher Beckham melde om mandag formiddag. Etter et kort møte med ledelsen i Handshake Norway i Rygge ble de to tariffavtalene Landsoverenskomsten og Kontoroverenskomsten undertegnet.

Avtalene skal gjelde først fra 1. august.

- Det var kompromisset som skulle til for å få avtalene på plass. Medlemmene er fornøyd, det er det viktigste. Lønningene bli økt til minstelønnssatsene i tariffavtalene. Dt betyr en solid lønnsøkning for enkelte av de ansatte, sier Beckham til HK-Nytt.

Glad og lettet

Kravet om tariffavtale ble framsatt i mars. En mekling i juni førte heller ikke fram. HK-medlemmene har vært i streik siden 6. juni.

- Vi var forberedt på at streiken kunne vare til jul om nødvendig, forteller Tim Marius Kollerød, HK-tillitsvalgt i Handshake Norway.

Han og kollegene er lettet og glad for at streiken er over og ser fram til å komme tilbake på jobb tirsdag.

- Det er en del "sosial oppvask" å gjøre, men vi er enige om å starte med blanke ark og med et smil om munnen, sier han til HK-Nytt.

Opp i lønn

Kollerød er en av dem som går opp i lønn når tariffavtalen nå er på plass, forteller han.

- Det har vært viktig for oss at lønna var ordentlig og at vi får bedre vilkår, rammer og medbestemmelse på jobben. Uten medbestemmelse får vi aldri opprettet et ordentlig arbeidsmiljø, sier han.

Vanskelig kommunikasjon

Daglig leder Petrus Saari i Handshake Norway er også glad for at streiken er over. I en epost til HK-Nytt skriver han følgende - oversatt fra engelsk: "Da vi startet samtalen med fagforbundet hadde vi for lite informasjon om tariffavtaler og det var vanskelig å kommunisere, fordi vi ikke snakker norsk. Nå er ting klarere og vi ser fram til at vi kan overleve på tross av høyere lønnsutgifter".

Saari synes det har vært leit at de ansatte har streiket, og mener at Handshake er en god arbeidsplass. "Forhåpentligvis vil ting bli bedre og at vi alle kan lære av dette. Jeg ønsker alt det beste for våre ansatte, fagforbundet og selskapet", skriver han.

Handshake Norway er en norsk filial av et finsk selskap. Selskapet driver nettbutikkene Autodude.no og Valostore.no. De selger henholdvis bilpleieprodukter og lys. Varene plukkes og sendes ut fra Rygge.

Her er sakene vi har skrevet om streiken tidligere:

Image-text:

OPP I LØNN: HK-tillitsvalgt Tim Marius Kollerød er en av de ansatte ved Handshake Norway som går opp i lønn nå når tariffavtalene er undertegnet. Bildet ble tatt under en fanemarkering 9. juli.

Jan-Erik Østlie

Gå til mediet

Flere saker fra HK-Nytt

Forbundene i LO har sine statsråd-favoritter, selv om mange forbund sier de ikke vil legge seg opp i statsrådskabalen til Jonas Gahr Støre. Her er noen av dem.
HK-Nytt 17.09.2021
Den tidligere HK-lederen lover å jobbe for retten til hele stillinger og faste ansettelser når hun tar fatt som stortingsrepresentant.
HK-Nytt 14.09.2021
HK-leder Christopher Beckham oppfordrer medlemmene til å stemme i stortingsvalget for å få en ny regjering.
HK-Nytt 13.09.2021
HK-leder Christopher Beckham sover ikke helt trygt om natta om det blir en borgerlig valgseier på mandag. Da frykter han søndagsåpne butikker kan bli lurt inn bakveien via landets kommuner.
HK-Nytt 10.09.2021
Hovedmannen i Lime-saken, Sajjad Hussain (44), er dømt til åtte års fengsel for blant annet grov menneskehandel. Dommen blir trolig anket til Høyesterett.
HK-Nytt 10.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt