AddToAny

Stortinget ber regjeringen starte planleggingen av ny politihøgskole

Stortinget ber regjeringen starte planleggingen av ny politihøgskole
- Det er viktig med en nærhet til hovedstaden. Hovedstaden krever mye av ressursene når det gjelder norsk politi og beredskapsinnsats, sier Per Willy Amundsen i Fremskrittspartiet.
I går ble det votert over Politimeldingen i Stortinget. Blant forslagene som ble vedtatt var blant annet bevaring av dagens organisering av Utrykningspolitiet (UP) og å sikre full identitetsskjerming for politiansatte. Stortinget ba også regjeringen om å sette i gang planleggingen av ny politihøgskole, og komme tilbake til Stortinget i forbindelse med dette.

Forslaget om at planleggingen av det nye hovedsetet for Politihøgskolen må settes i gang, ble i utgangspunktet fremmet av Per Willy Amundsen i Frp. Men i Frps opprinnelige forslag hadde de også lagt inn føringer for hvordan dette skulle gjennomføres.

Forslaget fra Frp var: «Stortinget ber regjeringen straks iverksette arbeidet med planlegging av en ny Politihøgskole til erstatning for dagens anlegg på Majorstua. Den nye skolen skal lokaliseres innenfor dagpendleravstand til Oslo, og oppføres som et konkurransebygg».

Lene Vågslid, leder av justiskomiteen og justispolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, fremmet deretter et nytt løst forslag: «Stortinget ber regjeringen igangsette planleggingen av ny politihøgskole og komme tilbake til Stortinget på egnet måte».

Det var dette forslaget som til slutt ble vedtatt.

Ønsker nærhet til Oslo

Per Willy Amundsen, justispolitisk talsperson i Frp, er glad det ble fattet et vedtak om dette.

- Det aller viktigste for oss er at det var et flertall for dette. Det klarte vi å få til selv om det ikke ble flertall for den siste setningen i vårt forslag. Nå må regjeringen følge dette opp, sier Amundsen, til Politiforum.

- J

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Søknadsfrist: Ved Politihøgskolens avdeling for etter- og videreutdanning er det ledig en fast stilling som avdelingsleder. Vi søker en strategisk, utviklingsorientert og engasjert leder med solid ledererfaring.
Politiforum 15.04.2021
Søknadsfrist: Ved Politihøgskolens bacheloravdeling i Oslo er det ledig en fast stilling som avdelingsleder. Vi søker en strategisk, utviklingsorientert og engasjert leder med solid ledererfaring.
Politiforum 14.04.2021
Politistudentenes kraftige kritikk mot serien viser hvor sterkt motivert norske politistudenter allerede er for operativt politiarbeid, også for de operative spesialenhetene.
Politiforum 14.04.2021
Rapporten konkluderer med at enkelte påtalejurister i Øst politidistrikt har hatt et uforsvarlig arbeidsmiljø, men at dette ikke er tilfelle for påtalejuristene generelt.
Politiforum 13.04.2021
I løpet av det siste året kan jeg ikke si at «kjeltringen» har endret adferden sin spesielt eller tatt hensyn til korona. Det har fortsatt vært behov for fysiske pågripelsesteknikker og inntransporter.
Politiforum 12.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt