AddToAny

Store utfordringer med digitalt lederskap i akademia

Store utfordringer med digitalt lederskap i akademia
Ansatte føler seg avinstitusjonalisert og har ikke sett eller hørt fra sin leder på måneder. Andre ledere dra på hjemmebesøk, etter at det ble lov. Hvor god er man på digital ledelse i akademia?
Malcolm Langford er professor på Det juridiske fakultet på Universitetet i Oslo. Han leder også CELL - et Senter for fremragende utdanning.

Allerede i april spurte CELL ikke bare hvordan studentene hadde opplevde de første ukene med heldigital hverdag, men de spurte også de ansatte.

Zoom-revolusjonen

I rapporten trekkes det fram at den digitale omveltningen også kan karakteriseres som en Zoom-revolusjon. 30 prosent av de spurte rapporterer at de har erfaring med online verktøy fra før av, mens 80 prosent forteller at de har tatt i bruk Zoom som læringskanal.

Et flertall har ikke laget et tilbud som inkluderer interaktiv læring for sine studenter, men de har spilt inn forelesning som blir tilbudt. Rundt 40 prosent forteller at de enten har brukt live-streaming eller laget opplegg for gruppesamtaler, breakoutrooms som det heter i zoom. Nesten 60 prosent rapporterte at de har fått til diskusjoner med studentene online.

- Det reises bekymringer rundt begrenset oppfølging av studentenes arbeid, skriver forskerne.

Rapportskriverne finner det også ganske overraskende at når universiteter og høgskoler stengte ned søkte de ansatte ut og sammen i sosiale medier for å finne kunnskap om metoder og verktøy. I mindre grad søkte de til IKT- eller pedagogisk kompetanse på egen institusjon.

- Teknologiske utfordringer og pedagogisk utrygghet er hovedutfordringer som de ansatte rapporterer som problematiske med onlineundervisningen, i tillegg til bekymring for datasikkerhet, heter det i rapporten.

Mange rapport

Les mer

Flere saker fra Khrono

Universitetet i Søraust-Noreg lagar eit eige deltidsstudium berre for ungdom fødd i 2000 og 2001.
Khrono 19.09.2020
Samfunnet stengde ned og studentane valfarta frå dei store byane til heimstadene sine. Men i fjellbygda Rauland blei alle verande.
Khrono 19.09.2020
Uten trygghet for gjengjeldelse, vil et varslingssystem virke mot sin hensikt.
Khrono 19.09.2020
55 forskertalenter i seks byer skal konkurrere om å nå finalen i Forsker Grand Prix lørdag 26. september.
Khrono 19.09.2020
Mangelen på transparens gir ikke tillit og sikrer ikke likebehandling i lønnsutviklingen blant UiT sine ansatte, skriver fire hovedtillitsvalgte ved Universitetet i Tromsø.
Khrono 19.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt