AddToAny

Stengte skoler eskalerer volden i Sahel

KRONIKK: Barn helt ned i sjuårsalderen blir rekruttert som barnesoldater i Sahel-regionen.
Terroristgrupper og væpnende aktører gir barna våpen, bruker dem til å skape utrygghet i lokalsamfunn, og begår grusomme seksuelle overgrep mot dem, skriver Redd Barna.

Sahel-regionen er i en negativ spiral med økende angrep hvor barn blir tvunget til å delta. Barn som lever i Sahel-regionen har nå større risiko for å bli rekruttert av væpnede grupper, viser en ny rapport laget av Migration Studies and Research Group på vegne av Redd Barna. En av årsakene er at barna i snart to år ikke har gått på skole på grunn av pandemien.

Sentrale Sahel ligger i Vest-Afrika og består av statene Niger, Mali og Burkina Faso, men det er også vanlig å inkludere nordøst-Nigeria. Halvparten av befolkningen i Sahel er under 15 år, og de fire landene er preget av fattigdom og konflikt. De siste årene har konflikter mellom ulike ytterliggående terroristgrupper og væpnede aktører spredd seg, og a

Les mer

Flere saker fra Bistandsaktuelt

EU-kommisjonen vil at det skal investeres over 3.000 milliarder kroner på infrastrukturprosjekter verden over i et forsøk på å møte Kinas massive satsing.
Bistandsaktuelt 01.12.2021
- WTO-reglene beskytter milliardærers rett til å bli multimilliardærer på bekostning av at millioner av menneskers dør. Det burde ikke være en internasjonal handelsorganisasjon som bestemmer om folk skal leve eller dø under en pandemi.
Bistandsaktuelt 01.12.2021
I en liten leilighet i utkanten av Stockholm sitter Desta Haileselassie og registrerer ofrene for fredsprisvinner Abiy Ahmeds krig mot TPLF i Etiopia.
Bistandsaktuelt 01.12.2021
MENINGER: Regjeringen mener inkludering av marginaliserte grupper er et svært viktig område i utviklingssamarbeidet. Det er også en forutsetning for å nå bærekraftsmålene, skriver utviklingsministeren.
Bistandsaktuelt 01.12.2021
MENINGER: De siste 30 årene har antall barn som står i fare for å bli rekruttert av væpnede styrker og grupper, nesten tredoblet seg. Det bør Norge snakke høyt om i FNs sikkerhetsråd.
Bistandsaktuelt 01.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt