AddToAny

Steinkjerfamilie mistet 429 000 kroner i tilskudd

Steinkjerfamilie mistet 429 000 kroner i tilskudd
Ekteparet Torill Sværd og Bjørn Tore Lindset trodde de hadde levert søknad om produksjonstilskudd, men åpnet ikke mailen med kvittering. Det ligger an til å koste familien med tre barn nesten hele årsinntekten.
Torill Sværd og Bjørn Tore Lindset driver et melkebruk i Steinkjer kommune, og henter det meste av familiens inntekt der. Landbruksdirektoratets logg viser at søknaden for produksjonstilskudd for 2019 er riktig fylt ut, helt fram til siste skritt, men søknaden er ikke kommet inn.

- Vi har handlet i god tro. Dette er ikke sløvhet eller ubetenksomhet, men en teknisk feil. Vi fører gårdsregnskapet selv, og er vant til å overholde de frister som settes for dette, i tillegg til alle andre frister. Eneste feilen vi har gjort er å ikke åpne kvittering for RMP, og sjekke at den ikke var en kvittering for både RMP- og produksjons- tilskudd, slik vi trodde, sier Torill Sværd.

Kvitteringen hun viser til er kvittering for Regionale miljøtilskudd. Den kommer på Altinn, og ekteparet trodde det var kvittering for begge søknadene.

De logget derfor ikke på Altinn, og fant dermed ikke ut at søknaden ikke var sendt innen fristen.

Fylkesmannen sa nei

- Men er det ikke deres ansvar å søke innen fristen?

- Det er selvfølgelig vårt ansvar, og jeg trodde det var gjort. Jeg ser det må være både søknadsfrist og trekk, men forbrytelsen står ikke i samsvar med straff. Det er ingen andre som får trukket hele lønna, fordi de sender regningen for sent, svarer Sværd.

Leverer du ikke søknad om produksjonstilskudd innen fristen, følger dagbøter på 1000 kroner per dag i 14 dager. Etter det er det en ny frist, og holder du ikke denne, får du ikke søkt. I stedet må du søke dispensasjon på særlig grunnlag hos fylkesmannen, men den søknaden ble avslått.

I avslaget heter det:

«Del 2 av produksjonstilskudd og avløsertilskudd for foretaket er ikke innsendt innen fristen i oktober 2019. Dere mener at den er innsendt, men har ikke mottatt bekreftelse på dette i Altinn. Fylkesmannen finner, med bakgrunn i beskrivels

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Slapp av, folkens: Det blir normal egg-leveranse også til denne påska.
Bondebladet 01.04.2020
Den digitale veterinærtjenesten FirstVet og Gjensidige har gått sammen om en videoløsning.
Bondebladet 01.04.2020
Ann Margaret Grøndahl, Miljøpartiet De Grønne Birger Svihus skriver i Bondebladet 19. mars at landbrukets organisasjoner er tannløse, vage og unnvikende.
Bondebladet 01.04.2020
Valutasvingninger, korona og kunder som ikke vil oppsøke butikker til tross: Maskinbransjen holder i gang bra aktivitet.
Bondebladet 01.04.2020
Et samlet Storting legger press på regjeringen om å sikre både tilstrekkelig arbeidskraft, økt matproduksjon og selvforsyning i kriseåret 2020.
Bondebladet 31.03.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt