AddToAny

Statsbyggs direktør opplever debatten som unyansert

Ola Borten Moe beskylder Statsbygg for å ha en dårlig «track record» mens universitetsrektorer synes de kan få overta byggeansvaret selv. I dette intervjuet svarer administrerende direktør Harald Nikolaisen på kritikken.
Et stykke ut i intervjuet spør vi ham om kritikken svir.

- Ja, det må jeg si, svarer Nikolaisen Universitetsavisa.

På mediespråket heter det at 'det har stormet' rundt Statsbygg i den siste tida. Det var noe nær orkan i kastene da minister for forskning og høyere utdanning Ola Borten Moe først gikk ut i Dagens Næringsliv og slo fast at pengebruken på nye bygg i UH-sektoren har «gått over stokk og stein.» Til Universitetsavisa utdyper han kritikken med å si at «jeg vil tro det er viktig for Statsbygg å vise at de kan levere. De har en «track record» med mitt departement som bestiller som har vært svært dårlig. Byggene kommer seinere enn de skulle, og de er mye dyrere enn de skulle vært.»

Rektorene ved universitetene i Bergen og Oslo og Ås kommenterer at de gjerne overtar ansvaret for utbyggingsprosjekter selv.

NTNU-utdannet direktør

Når Universitetsavisa intervjuer Statsbyggs Nikolaisen mandag formiddag er det en offensiv direktør vi møter. Nikolaisen, som for øvrig er utdannet sivilingeniør i maskinteknikk ved NTNU, mener at institusjonen han leder har en god track record.

- Jeg gjorde en opptelling før intervjuet vårt. Siden 2014 har Statsbygg forestått byggeprosjekter i UH-sektoren med en samlet kostnadsramme på 40 milliarder kroner. Disse byggeprosjektene har vi fullført til en samlet totalsum på 37 milliarder, altså seks prosent under de rammene Stortinget ga oss. Det synes jeg ikke er så verst.

Det er

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Det har vært stor spenning knyttet til valget av nytt pasientjournalsystem på Det odontologiske fakultet. Nå er beslutningen tatt. Fakultetet ønsker å bruke det markedsledende systemet Opus dental.
Uniforum 01.07.2022
Denne sommaren sykla gjesteforskar Marleen van Gelder frå Nijmegen i Nederland til Universitetet i Oslo for å samla inn pengar til forsking på for tidleg fødde barn. Om kort tid syklar ho tilbake igjen.
Uniforum 01.07.2022
Høsten 2023 vil det første kullet starte opp på en ny masterutdanning i Folkehelsevitenskap og epidemiologi ved Det medisinske fakultet på UiO.
Uniforum 30.06.2022
Flyktninger skal få studere uten generell studiekompentanse samtidig som ukrainske studenter i Norge får forlenget stipendordningen sin. Det har regjeringen bestemt.
Uniforum 30.06.2022
Utviklingsdirektør Morten Irgens blir prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid (FoU) ved Høyskolen Kristiania. Han overtar med det den nåværende jobben til påtroppende rektor Trine Johansen Meza.
Uniforum 30.06.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt