AddToAny

Splittelse på NHH om valgte ledere

Ansatte ved Norges handelshøyskole er splittet i synet på om instituttlederne fortsatt bør velges, eller heller ansettes, viser høring.
Dagens instituttledere ved Norges handelshøyskole (NHH) kan bli de siste som er valgt og ikke ansatt. Styret ved NHH skal etter planen velge ledelsesmodell på sitt møte i mars.

Fra før har NHH ansatt rektor, noe som ble vedtatt av det forrige styret i 2016, og Øystein Thøgersen ble den første ansatte rektoren da han tiltrådte 1. august 2017.

- Når det forrige styret sa A, så mener jeg det er naturlig å si B nå, sa Thøgersen til Khrono i høst, da saken om å endre ledelsesmodell kom opp.

Høring viser uenighet

Saken har vært på høring internt på NHH, og høringssvarene viser at de ansatte er splittet i sitt syn på ledelsesmodell. Av 11 høringsuttalelser er 5 for å fortsette med valgte instituttledere, 5 vil gå over til ansatte, mens én - Akademikerne - ikke tar stilling.

Jeg er rektor i dag med valgte instituttledere, og det går rimelig greit, men jeg lener meg mot at en modell med ansatte ledere ville være best over tid. Øystein Thøgersen Rektor NHH

Høringsuttalelsene skal diskuteres på et telefonmøte i NHH-styret 30. januar.

Øystein Thøgersen er ikke overrasket over at høringen viser uenighet om ledelsesmodell.

- At det er uenighet om saken er ikke uventet. Vi vet at det er delte oppfatninger, men høringssvarene er likevel interessant lesning. Under hovedbildet ligger det mange nyanser, og å fortsette akkurat som nå støttes ikke av noen av høringsinstansene, sier han.

I dag rapporterer instituttlederne formelt sett ikke til rektor, men til instituttstyret, og i høringen kommer fram ulike forslag som kan gjøre styringslinjen mellom rektor og instituttledere tydeligere.

- Mener du fortsatt at en modell med ansatte instituttledere den

Les mer

Flere saker fra Khrono

I løpet av september skal regjeringen og Forskningsrådet investere ca 400 millioner kroner i innovasjonsprosjekter i næringslivet.
Khrono 24.09.2020
Med knappast mogleg fleirtal sa universitetsstyret ved Universitetet i Bergen om på vedtaket. Det betyr at Rolf Erik Scott er fast tilsett forskar.
Khrono 24.09.2020
Heller ikke i høst vil det bli gjennomført skoleeksamener ved OsloMet. Som hovedregel skal skriftlige skoleeksamener gjennomføres som skriftlig eller muntlig hjemmeeksamen, heter det på OsloMets nettsider.
Khrono 24.09.2020
Ikke for å være festbrems, men akkurat nå har ikke AS Norge råd til flere 6-årige studieplasser i medisin. Vi bør holde kostnadene nede og se til Universitetet i Stavanger.
Khrono 24.09.2020
Høgskolestyret vedtok torsdag at Gunnar Yttri skal etterfølge Berit Rokne som rektor.
Khrono 24.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt