AddToAny

Spilling slutter i Vinmonopolet - går tilbake til Schibsted

Schibsted vil satse mer på distribusjon.
Schibsted Distribusjon styrker laget for enda kraftigere satsing på distribusjonstjenester og henter tilbake Anders Spilling fra Vinmonopolet i en ny rolle som teknologidirektør.

- Spilling har en sterk kompetanse innen tech og produkt. Samtidig kjenner vi ham som en sterk, dyktig og hyggelig person som har fått ting til å skje fra Schibsted tidligere. Vi er veldig glade for å få Anders tilbake til Schibsted og ombord i Schibsted Distribusjon, sier Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon.

Schibsted Distribusjon har sammen med mediapartnere bygd flere spennende tjenester de siste årene med utgangspunkt i det tradisjonelle avisbudnettverket. Over 90 prosent av landets husstander dekkes av helthjem-nettverket som drives sammen med Amedia og Polaris - og flere tusen bud bringer i dag med seg nesten én million produkter hver dag, inkludert aviser, brød, juice og pakker fra netthandel.

Tilbudet inkluderer tjenester som Morgenlevering og pakketjenesten megtildeg og denne uken ble abonnementstjenesten Svosj lansert, der forbrukere kan abonnere på hjemlevering fra nettbutikker til en lav pris, sammenlignet med Amazon Prime.

- Logistikk-tech er i rivende utvikling og bransjen står overfor store endringer, både for verdikjeder, data og mobilitetsløsninger, sier Laksfoss.

Etter et Kristin Skogen Lund tok over som ny sjef i Schibsted har hun flere ganger snakket varmt om overgangen fra tradisjonell mediedistribusjon til netthandelsdistribusjon.

- Vi utvikler nye tjenester og etablerer selskaper innen ecommerce og disse skal forenkle forbrukerens hverdag basert på ny teknologi. Skal vi vinne i fremtidens marked både på logistikk og mot forbruker må vi styrke oss og ha de beste menneskene, sier Laksfoss.

Spilling er sivilingeniør med en doktorgrad i mobilkommunikasjon, kommer fra stillingen som direktør for digitalisering og netthandel i Vinmonopolet. I Schibsted har han hatt erfaring både som direktør for produktstrategi og operations i Schibsted Norge Annonse og før det som innovasjonsdirektør i Aftenposten.

- En av de store utfordringene til varehandelen og netthandelen spesielt er knyttet til «the last mile». Jeg mener Schibsted Distribusjon er godt posisjonert for å svare på mange av disse utfordringene. For meg er det derfor en spennende mulighet å kunne bli med på å utvikle denne virksomheten videre, sier han.

Han tiltrer stillingen som teknologidirektør senere i høst og vil ha et overordnet teknologiansvar for Schibsteds distribusjonsvirksomhet og samarbeide tett med de enkelte selskapene hvor Schibsted Distribusjon er hovedeier: Distribution Innovation, Morgenlevering.no, helthjem netthandel, Zoopit og Svosj.

Image-text:

Anders Spilling vender tilbake til Schibsted for å bli teknologidirektør for det mediekonsernet kaller en offensiv distribusjonssatsing.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

TV-team fant fire meter lang flenge i Estonia-skroget etter omstridt dypdykk. Mandag var saken på topp i alle de nordiske nettavisene.
Kampanje 28.09.2020
- Jeg vet at NFI erkjenner at de har en for homogen arbeidsstokk, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.
Kampanje 28.09.2020
TV 2 går i dag ut med de nye prisene på sitt fotballabonnement på egen plattform.
Kampanje 28.09.2020
- Dessverre lyktes vi ikke, sier helseminister Bent Høie.
Kampanje 28.09.2020
Merete Hildonen blir ny COO i Hausmann.
Kampanje 28.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt