AddToAny

Spent på ny krisepakke: - Det er beksvart for eventbransjen

Spent på ny krisepakke: - Det er beksvart for eventbransjen
Sponsor- og Eventforeningen er ikke blitt rådført før regjeringen legger frem sin krisepakke mandag ettermiddag.
Regjeringen vil mandag ettermiddag foreslå tiltak rettet mot en hardt utsatt eventbransje. Det skjer etter at den generelle kontantstøtten, kompensasjonsordningen, for bedrifter ble avviklet fra 1. september. Janette Haukland, lederen av Sponsor- og Eventforeningen, er spent på hva regjeringen vil foreslå.

- Det er litt skummelt å forvente noe som helst. Vi har ikke fått noen indikasjoner på hva som kommer, med unntak av at de klokken 10 lanserte en pengesum uten å konkret si hvordan den vil fordeles, sier Haukland til Kampanje.

Tidligere i dag opprettet regjeringen en kompensasjonsordning for reiselivet på inntil en milliard kroner. Ordningen skal gjelde fra september til og med desember 2020 og innebærer at staten dekker en andel av reiselivsbedriftenes faste, uunngåelige utgifter, ifølge E24. Også arrangementsmarkedet kan søke på denne ordningen.

Haukland sier regjeringen ikke har kontaktet dem i forkant.

- Vi har ikke blitt spurt om råd om hva som vil være en god løsning for eventbransjen, men det vi håper på vil komme er tilskudd som er beregnet på tapt omsetning. Det vil være en tilstrekkelig dekning for å redde bransjen, og i tillegg vil det være veldig enkelt å gjennomføre og å følge opp fra regjeringens side, sier Haukland.

Hun sier en slik ordning vil kunne brukes på flere bransjer.

- Det ser vi Næringsdepartementet er opptatt av. Så brede ordninger som mulig, selv om de sier de vil treffe bransjene som er hardest rammet, som evenbransjen, sier Haukland.

Kommet med konkrete innspill

Event-lederen forteller de har vært i møte næringsminister Iselin Nybø og andre i regjeringen, men at det begynner å bli en stund siden.

- I etterkant har vi fått beskjed om at det vil komme en kompensasjonsordning for eventbransjen, men verken vi i Sponsor- og Eventforeningen, Virke, NHO eller noen av de store aktørene i bransjen, som for eksempel Norges varemesse, har blitt spurt til råds etter det, sier Haukland.

- Men vi har kommet med konkrete innspill til støtteordninger for event- og messebransjen, som vi har sendt til Næringsdepartmentet, næringskomiteen og finanskomiteen, legger hun til.

- Kompetanseflukt i bransjen

Haukland sier bransjen har en planlegginsperiode på seks til tolv måneder for å kunne gjennomføre store messer og arrangementer på en sikker og profesjonell måte.

- Så vi er de siste som klarer å åpne opp igjen, og sannsynligvis de siste som får løftet forbudet mot å samles, sier Haukland.

- Hvordan er situasjonen i bransjen nå i september?

- Det er kommet konkurser og det er kompetanseflukt innad i bransjen. Etter kontantstøtten forsvant 1. september ble det enda større usikkerhet, siden det ikke ble lansert noen ny kompensasjonsordning samtidig, sier Haukland.

- Det er beksvart for messe og eventbransjen. Kommer det ikke en treffende kompensasjon nå, vil det være dramatiske utfall, fortsetter hun.

Mandag presenterte regjeringen også en støtteordning for store, publikumsåpne arrangementer utenom kultur- og idrettssektoren, som messer og matfestivaler. Ordningen vil gjelde arrangementer som er blitt avlyst som følge av koronarestriksjonene, og som anses å ha regional eller nasjonal verdi.

Image-text:

- Dramatiske utfall:

Janette Haukland, daglig leder i Sponsor- og Eventforeningen, er spent på regjeringens krisepakke. - Kommer det ikke en treffende kompensasjon nå, vil det være dramatiske utfall, sier Haukland.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Dette skaper mer frykt for å booke noe som helst, sier lederen av Sponsor- og Eventforeningen.
Kampanje 26.10.2020
- Jeg tror dette er en serie folk kommer til å ha masse meninger om, sier NRKs dramasjef Ivar Køhn.
Kampanje 26.10.2020
Men hendelsene får ingen følger for sponsoratet til Eliteseriens hovedsponsor.
Kampanje 26.10.2020
Altibox topper lista igjen, mens Telia har en jobb å gjøre.
Kampanje 26.10.2020
Det nærmer seg giftemål i ny, romantisk reklamefilm.
Kampanje 25.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt