Kjøkkenskriveren
09.04.2019
For et sykehus som satser på riktig ernæring var veien kort til å starte et pilotprosjekt som skulle forbedre serveringen. Piloten svarte på to viktige utfordringer for Sykehuset Østfold Kalnes: Hvordan få i pasientene nok mat og hvordan avlaste pleien. Som en del av prosjektet var det også fokus på mellommåltider i samarbeid med Tine.
Lars Pihl, avdelingssjef sykehusservice fikk i oppgave å se på løsninger som kunne avlaste pleien. Svaret fant de i å endre matserveringen som «stjeler» mye tid fra pleierne.
- Pleierne har det svært hektisk. De har en lang rekke av oppgaver de skal gjennom og vi ville finne ut hvordan vi kunne frigjøre ressurser.
Samtidig understreker Pihl at matservering er en prioritert oppgave, da det er mange pasienter som sliter med å få i seg nok mat. Særlig gjelder dette langtidspasienter innen geriatri og kreft. Hilde Carlson er hjelpepleier ved Sykehuset Østfold Kalnes, og hun underbygger inntrykket av en hektisk hverdag.
- Vi har et veldig tett program med stell, legevisitter osv. For oss er det gull verdt at andre kan hjelpe til med matserveringen mens vi er opptatt med a
Gå til mediet- Pleierne har det svært hektisk. De har en lang rekke av oppgaver de skal gjennom og vi ville finne ut hvordan vi kunne frigjøre ressurser.
Samtidig understreker Pihl at matservering er en prioritert oppgave, da det er mange pasienter som sliter med å få i seg nok mat. Særlig gjelder dette langtidspasienter innen geriatri og kreft. Hilde Carlson er hjelpepleier ved Sykehuset Østfold Kalnes, og hun underbygger inntrykket av en hektisk hverdag.
- Vi har et veldig tett program med stell, legevisitter osv. For oss er det gull verdt at andre kan hjelpe til med matserveringen mens vi er opptatt med a