AddToAny

Sommerens oppskrifter med bimi

Høysesongen for bimi er fra juni til oktober. Er du fortsatt usikker på hvordan du kan bruke grønnsaken, som både er god på smak og proppfull av næringsstoffer?
Her får du tre sommerlige og smakfulle oppskrifter til sommerbordet, utviklet av matstylist Mette Mortensen.

Bimi er to grønnsaker i én fordi den er en krysning mellom kinesisk kål og brokkoli. Resultatet er en grønnsak proppfull av gode vitaminer og mineraler. Hele grønnsaken kan spises og dermed blir det heller ikke noe matsvinn.

Enkelt å spise sunt

Bimi er en allsidig grønnsak som gjør det enkelt og godt å spise sunt. Den er liten og delikat, og er full av smak. Smaken er nøtteaktig, og minner mer om asparges enn brokkoli. Den er en perfekt ingrediens i alt fra smoothies og pannekaker til wok og taco fordi det ikke krever kutting eller annen forberedelse. Den er like god rå som kokt eller grillet.

- Bimi er perfekt for deg som er fan av brokkoli, men foretrekker en asparges sånn rent visuelt. Den er superenkel å tilberede, og kan lett grilles, dampes eller stekes til bruk i deilige salater og tilbehør, sier Mette Mortensen.

Bimi er er rik på antioksidanter og inneholder de viktige næringsstoffene vitamin A, kalium, jern, vitamin B6 og kalsium. Hvis du spiser en porsjon med 100 gram Bimi får du i tillegg i deg hele det daglige kravet til vitamin C. Den har et lavt sukkerinnhold og er fettfri.

Lokalprodusert i Lier

Bimi kommer opprinnelig fra Japan, hvor den ble skapt ved hjelp av normal hagebruksavl og er ikke genetisk modisfisert. Tanken var å avle en mer smaksrik grønnsak og skape en søt og mør stilk med god konsistens. I dag dyrkes grønnsaken i Norge på Huseby Gård i Lier. I sesongen høstes og selges det omtrent 300-400

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Serverer du mat til folk i farta? Da kan du delta i konkurransen NM i sunn fastfood 2019.
Kjøkkenskriveren 24.06.2019
Likestillingsprisen vil som vanlig bli delt ut på høstens YS-konferanse 22. oktober. Juryen for prisen oppfordrer nå YS-forbundene og deres tillitsvalgte og medlemmer til å foreslå kandidater.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
I juni skal Kost- og ernæringsforbundet vedta en strategiplan for 2019-2022. I denne har miljø og bærekraft fått en naturlig plass. - Miljøministeren åpner konferansen 14. juni og setter dermed startskuddet for en ny periode hvor FNs bærekraftsmål vil ligge til grunn for mye av forbundets arbeid, sier leder Arnt Steffensen.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
Denne herligheten har en saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær. Oppskriften er laget av Marit Hegle.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019
Mye smak, skikkelige råvarer og en perfekt munnfull. Her er årets fem største grilltrender, ifølge Espen Schøning Lie, kokk og leder av MENY-Lauget.
Kjøkkenskriveren 18.06.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt