AddToAny

Sommerens oppskrifter med bimi

Høysesongen for bimi er fra juni til oktober. Er du fortsatt usikker på hvordan du kan bruke grønnsaken, som både er god på smak og proppfull av næringsstoffer?
Her får du tre sommerlige og smakfulle oppskrifter til sommerbordet, utviklet av matstylist Mette Mortensen.

Bimi er to grønnsaker i én fordi den er en krysning mellom kinesisk kål og brokkoli. Resultatet er en grønnsak proppfull av gode vitaminer og mineraler. Hele grønnsaken kan spises og dermed blir det heller ikke noe matsvinn.

Enkelt å spise sunt

Bimi er en allsidig grønnsak som gjør det enkelt og godt å spise sunt. Den er liten og delikat, og er full av smak. Smaken er nøtteaktig, og minner mer om asparges enn brokkoli. Den er en perfekt ingrediens i alt fra smoothies og pannekaker til wok og taco fordi det ikke krever kutting eller annen forberedelse. Den er like god rå som kokt eller grillet.

- Bimi er perfekt for deg som er fan av brokkoli, men foretrekker en asparges sånn rent visuelt. Den er superenkel å tilberede, og kan lett grilles, dampes eller stekes til bruk i deilige salater og tilbehør, sier Mette Mortensen.

Bimi er er rik på antioksidanter og inneholder de viktige næringsstoffene vitamin A, kalium, jern, vitamin B6 og kalsium. Hvis du spiser en porsjon med 100 gram Bimi får du i tillegg i deg hele det daglige kravet til vitamin C. Den har et lavt sukkerinnhold og er fettfri.

Lokalprodusert i Lier

Bimi kommer opprinnelig fra Japan, hvor den ble skapt ved hjelp av normal hagebruksavl og er ikke genetisk modisfisert. Tanken var å avle en mer smaksrik grønnsak og skape en søt og mør stilk med god konsistens. I dag dyrkes grønnsaken i Norge på Huseby Gård i Lier. I sesongen høstes og selges det omtrent 300-400

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt