AddToAny

Sommerens oppskrifter med bimi

Høysesongen for bimi er fra juni til oktober. Er du fortsatt usikker på hvordan du kan bruke grønnsaken, som både er god på smak og proppfull av næringsstoffer?
Her får du tre sommerlige og smakfulle oppskrifter til sommerbordet, utviklet av matstylist Mette Mortensen.

Bimi er to grønnsaker i én fordi den er en krysning mellom kinesisk kål og brokkoli. Resultatet er en grønnsak proppfull av gode vitaminer og mineraler. Hele grønnsaken kan spises og dermed blir det heller ikke noe matsvinn.

Enkelt å spise sunt

Bimi er en allsidig grønnsak som gjør det enkelt og godt å spise sunt. Den er liten og delikat, og er full av smak. Smaken er nøtteaktig, og minner mer om asparges enn brokkoli. Den er en perfekt ingrediens i alt fra smoothies og pannekaker til wok og taco fordi det ikke krever kutting eller annen forberedelse. Den er like god rå som kokt eller grillet.

- Bimi er perfekt for deg som er fan av brokkoli, men foretrekker en asparges sånn rent visuelt. Den er superenkel å tilberede, og kan lett grilles, dampes eller stekes til bruk i deilige salater og tilbehør, sier Mette Mortensen.

Bimi er er rik på antioksidanter og inneholder de viktige næringsstoffene vitamin A, kalium, jern, vitamin B6 og kalsium. Hvis du spiser en porsjon med 100 gram Bimi får du i tillegg i deg hele det daglige kravet til vitamin C. Den har et lavt sukkerinnhold og er fettfri.

Lokalprodusert i Lier

Bimi kommer opprinnelig fra Japan, hvor den ble skapt ved hjelp av normal hagebruksavl og er ikke genetisk modisfisert. Tanken var å avle en mer smaksrik grønnsak og skape en søt og mør stilk med god konsistens. I dag dyrkes grønnsaken i Norge på Huseby Gård i Lier. I sesongen høstes og selges det omtrent 300-400

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

En deilig grønn brødsuppe med erter gir nytt liv til daggammelt brød. Belgfrukt og gjenbruk av brød, det er klimamat det.
Kjøkkenskriveren 25.02.2020
Fra 1. januar trådte kommunereformen i kraft. 119 kommuner ble slått sammen og ble til 47 nye kommuner. Dermed består Norge nå totalt av 356 kommuner.
Kjøkkenskriveren 25.02.2020
Kjøkkenskriveren 25.02.2020
Rekrutteringen til restaurant- og matfag svikter og landbruks- og matminister Olaug Bollestad jakter på gode råd for å snu trenden. Derfor hadde hun med seg en næringslivsdelegasjon til messen Grüne Woche i Berlin i januar. Resultatet ble et rådgivende utvalg som i løpet av året skal identifisere mulige tiltak.
Kjøkkenskriveren 25.02.2020
TABASCO SOUCE SCORPION 150 ML MC Kruttsterk saus for viderekommende og de nysgjerrige. YASAUS PORSJONSPAKKE 600 X 8 ML KIKKOMAN Kikkoman er markedsleder på soyasaus.
Kjøkkenskriveren 25.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt