AddToAny

Sol først ut med nyhetskryptering

Sol først ut med nyhetskryptering
Kryptering er på full fart inn i noen av de mest brukte appene i verden. Denne måneden meldte Facebok-eide Whatsapp at de innfører ende-til-ende-kryptering på meldingene brukerne sender til hverandre.
Det betyr at meldingene blir uleselige dersom de havner hos andre enn avsender og mottaker.

Nå melder Sol.no at de som første store norske nyhetsleverandør krypteres nettsidene sine.

- Vi ønsker å vise at vi tar personvern på alvor, og vi ønsker å levere en trygg brukeropplevelse for alle som besøker nettstedet vårt. Vår nyhetsformidling vil i tiden fremover gå i retning av personalisert innhold, og vi ser på kryptering av nettsidene våre som en forutsetning for å lykkes med dette, sier Geir Wiksén, teknologidirektør i Aller i en melding.

Rent praktisk betyr dette at Sol.no nå leverer nettsidene sine i HTTPS, der S-en står for Secure.

- Som nyhetsformidler er sikkerhet viktig for oss. Vi har et ansvar for å holde leserne våre oppdaterte. Da er det en fordel å sikre at de nyhetene vi leverer fra oss på desken er de samme nyhetene som når fram til leserne våre. En situasjon hvor dette kan bli relevant er for eksempel hvis leseren er en sentral beslutningstaker. Når vi leverer nettsidene våre med HTTPS, gjør vi det blant annet vanskeligere for en angriper å snappe opp, og eventuelt endre på, trafikken mellom oss og leserne. Hvis for eksempel statsministeren leser sol.no, er det jo hyggelig og bra for oss alle at hun ser den forsida vi har laget, og ikke en falsk en. Det første steget for å unngå angrep som kan avskjære trafikken og vise andre nyheter, er å servere forsida vår over HTTPS, sier Geir Wiksén.

Krypteringen har også andre fordeler for leserne ifølge Wiksén-

- Det å levere nettsiden vår kryptert har flere fordeler, en av grunnene til at vi startet arbeidet var at vi også ønsket å ta i bruk HTTP/2. Dette gir en raskere brukeropplevelse for våre brukere, en kryptert leveranse av nettsiden er i praksis en forutsetning for å ta i bruk den nye http-protokollen, dermed var det flere gode grunner for å gå i gang med dette arbeidet, sier han.

Kommentér

- Vi ønsker å vise at vi tar personvern på alvor, sier teknologidirektør i Aller.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Se Volvos nyeste reklamefilm her.
Kampanje 27.02.2020
- Uten tvil den mest spennende utfordringen jeg kan få, sier hun.
Kampanje 27.02.2020
Zalandos fargerike vårkampanje oppfordrer til å forkaste utdaterte stereotyper og fordommer.
Kampanje 27.02.2020
- Laila Myrseth Tryggset var den faglige juvelen vi har lett etter, sier byråleder Mai-Bente Paulsen i Something Good.
Kampanje 27.02.2020
- Jeg forstår godt at noen er usikre, sier nyhetsdirektør i danske TV 2.
Kampanje 27.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt