AddToAny

SMAK OG UBEHAG

SMAK OG UBEHAG
Ett år etter at Tom Rosenvinge (51) ble smittet av covid-19, har han fortsatt endret lukte- og smakssans. - Det var så ille i starten at en loffskive med jordbærsyltetøy var nok til at jeg brakk meg.
Tom Rosenvinge ble smittet på den berømte «koronabaren» i Ischgl i Østerrike i mars i fjor. Vel hjemme i Norge ble han sendt rett i isolasjon med 40 i feber. Allerede dagen etter merket han at lukte- og smakssansen var annerledes enn vanlig. Den var ikke borte, men forsterket og forvrengt. Han hadde en smak og en eim som han beskriver som en mellomting mellom søppel og kloakk.
- Dette fikk en del rare utfall. Blant annet stinket deodoranten som jeg har brukt i mange år. Jeg klarte heller ikke spise ting som jeg vanligvis synes er godt. Derimot kunne mat og drikke som jeg aldri har likt tidligere plutselig falle i god smak, som for eksempel husholdningssaft, sier Rosenvinge, som jobber som kommunikasjonssjef i Norges Golfforbund.

GIKK NED 10 KG
Etter en uke i isolasjon hjemme, ble tilstanden så forverret at han ble hentet med ambulanse og kjørt til Ahus. Der ble han lagt rett i respirator i ni døgn med sondeernæring. Da han våknet fra kunstig koma, var han ikke bare forvirret, syk og medtatt. Lukte- og smakssansen var også nærmest borte. Tilbake hang det igjen en slags «metallisk emmenhet». Frokosten på sykehuset som gjerne var brød med salami, egg og ost, ble stående urørt. Fra Tom Rosenvinge kom hjem fra Østerrike til han ble utskrevet
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

for å forebygge hjertesykdom som å spise andre nøtter. Siden peanøtter generelt koster mindre enn for eksempel mandler og pistasjnøtter, passer de fint inn i måltider på budsjett.
Kjøkkenskriveren 29.06.2021
Gunnar Hvarnes (foto) blir ny Culinary Director i Compass Group Norge AS fra 1. juni.
Kjøkkenskriveren 29.06.2021
Som første storskala-produsent i norsk dagligvare, har Gårdsand nå et helhetlig kyllingkonsept med fôr helt fritt for importert soya.
Kjøkkenskriveren 29.06.2021
En skive loff som bugner av reker og tilbehør er en av de matrettene som virkelig roper sommer!
Kjøkkenskriveren 29.06.2021
Nr. 3-2021
Kjøkkenskriveren 29.06.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt