AddToAny

SMAK OG UBEHAG

SMAK OG UBEHAG
Ett år etter at Tom Rosenvinge (51) ble smittet av covid-19, har han fortsatt endret lukte- og smakssans. - Det var så ille i starten at en loffskive med jordbærsyltetøy var nok til at jeg brakk meg.
Tom Rosenvinge ble smittet på den berømte «koronabaren» i Ischgl i Østerrike i mars i fjor. Vel hjemme i Norge ble han sendt rett i isolasjon med 40 i feber. Allerede dagen etter merket han at lukte- og smakssansen var annerledes enn vanlig. Den var ikke borte, men forsterket og forvrengt. Han hadde en smak og en eim som han beskriver som en mellomting mellom søppel og kloakk.
- Dette fikk en del rare utfall. Blant annet stinket deodoranten som jeg har brukt i mange år. Jeg klarte heller ikke spise ting som jeg vanligvis synes er godt. Derimot kunne mat og drikke som jeg aldri har likt tidligere plutselig falle i god smak, som for eksempel husholdningssaft, sier Rosenvinge, som jobber som kommunikasjonssjef i Norges Golfforbund.

GIKK NED 10 KG
Etter en uke i isolasjon hjemme, ble tilstanden så forverret at han ble hentet med ambulanse og kjørt til Ahus. Der ble han lagt rett i respirator i ni døgn med sondeernæring. Da han våknet fra kunstig koma, var han ikke bare forvirret, syk og medtatt. Lukte- og smakssansen var også nærmest borte. Tilbake hang det igjen en slags «metallisk emmenhet». Frokosten på sykehuset som gjerne var brød med salami, egg og ost, ble stående urørt. Fra Tom Rosenvinge kom hjem fra Østerrike til han ble utskrevet
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt