Kjøkkenskriveren
04.05.2021
Ett år etter at Tom Rosenvinge (51) ble smittet av covid-19, har han fortsatt endret lukte- og smakssans. - Det var så ille i starten at en loffskive med jordbærsyltetøy var nok til at jeg brakk meg.
Tom Rosenvinge ble smittet på den berømte «koronabaren» i Ischgl i Østerrike i mars i fjor. Vel hjemme i Norge ble han sendt rett i isolasjon med 40 i feber. Allerede dagen etter merket han at lukte- og smakssansen var annerledes enn vanlig. Den var ikke borte, men forsterket og forvrengt. Han hadde en smak og en eim som han beskriver som en mellomting mellom søppel og kloakk.
- Dette fikk en del rare utfall. Blant annet stinket deodoranten som jeg har brukt i mange år. Jeg klarte heller ikke spise ting som jeg vanligvis synes er godt. Derimot kunne mat og drikke som jeg aldri har likt tidligere plutselig falle i god smak, som for eksempel husholdningssaft, sier Rosenvinge, som jobber som kommunikasjonssjef i Norges Golfforbund.
GIKK NED 10 KG
Etter en uke i isolasjon hjemme, ble tilstanden så forverret at han ble hentet med ambulanse og kjørt til Ahus. Der ble han lagt rett i respirator i ni døgn med sondeernæring. Da han våknet fra kunstig koma, var han ikke bare forvirret, syk og medtatt. Lukte- og smakssansen var også nærmest borte. Tilbake hang det igjen en slags «metallisk emmenhet». Frokosten på sykehuset som gjerne var brød med salami, egg og ost, ble stående urørt. Fra Tom Rosenvinge kom hjem fra Østerrike til han ble utskrevet
Gå til mediet- Dette fikk en del rare utfall. Blant annet stinket deodoranten som jeg har brukt i mange år. Jeg klarte heller ikke spise ting som jeg vanligvis synes er godt. Derimot kunne mat og drikke som jeg aldri har likt tidligere plutselig falle i god smak, som for eksempel husholdningssaft, sier Rosenvinge, som jobber som kommunikasjonssjef i Norges Golfforbund.
GIKK NED 10 KG
Etter en uke i isolasjon hjemme, ble tilstanden så forverret at han ble hentet med ambulanse og kjørt til Ahus. Der ble han lagt rett i respirator i ni døgn med sondeernæring. Da han våknet fra kunstig koma, var han ikke bare forvirret, syk og medtatt. Lukte- og smakssansen var også nærmest borte. Tilbake hang det igjen en slags «metallisk emmenhet». Frokosten på sykehuset som gjerne var brød med salami, egg og ost, ble stående urørt. Fra Tom Rosenvinge kom hjem fra Østerrike til han ble utskrevet