AddToAny

Slik ser Ferd og Snøhetta for seg NRK-tomten på Marienlyst

Slik ser Ferd og Snøhetta for seg NRK-tomten på Marienlyst
Vil gjøre Kringkastingshuset om til et «Lysthus».
I dag kunne NRK og Ferd offentliggjøre at de har blitt enige om en salgsavtale om NRKs tomt på Marienlyst i Oslo. Kjøpesummen skal være på minst 3,75 milliarder kroner, avhengig av reguleringsplanen og hvor mye Ferd får bygge på tomten.

- Vi er glade, stolte og ydmyke overfor den oppgaven vi nå står overfor, sier styreleder Johan H. Andresen i en pressemelding.

Tomten er på 85 mål, og partene vil ikke røpe mer om planene før dagens pressekonferanse som finner sted på Marienlyst kl. 12.00, men i pressemeldingen sier Andresen:

- Vi vil skape en bydel som forener NRKs historie, kunnskapsmiljøene ved Universitetet på Blindern og Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by. Vi er opptatt av å skape varige verdier både for byen og for område.

Ferd har samarbeidet med arkitektfirmaet Snøhetta om å utvikle tomten. Da prosjektet ble presentert i Ferds egen publikasjon Ferdmagasinet i fjor, ble prosjektet kalt Lyst.

Der kommer det frem at de vil bygge mer enn 1200 moderne boliger, som de kaller Lystgårder, på området. De vil også bygge om Kringkastingshuset til «Lysthuset», der «innovasjon- og gründervirksomhet skal møte lekende barn, coworking spaces, sosiale entreprenører, koselige cafeer og spennende hotellkonsept».

- Det er så nyskapende og flott! Vi har stor tro på at prosjektet vil skape varige verdier for byen og menneskene her, er markedsdirektør i Ferd Eiendom, Silje Strøm, sitert på i Ferdmagasinet.

De ser for seg at et solcelletak over Kringkastingshuset skal gjøre bygget selvforsynt med energi. Det skal være muligheter for takhager og uteserving og et utsiktspunkt på tuppen av bygget.

- Det skal ikke koste å ha det gøy her. Det skal være rom for barn, lek og fysisk utfoldelse. Vi har tro på å forene det lokale tilbudet som allerede finnes i området med nye tilbud som flerbrukshall, barnehager og kulturtilbud. Vi ønsker oss et skapende og fleksibelt sted med mangfold, men vil samtidig ta vare på alt det Kringkastingshuset byr på av historie, kvaliteter og formspråk. Her kan Ferd få til begge deler, fortsetter Strøm.

Image-text:

Skal være selvforsynt:

Snøhetta og Ferd ser for seg et solcelletak over Kringkastingshuset som skal gjøre bygget selvforsynt med energi i planene som ble offentliggjort i Ferdmagasinet i fjor. Foto: Snøhetta/Plom

Lysthus:

Kringkastingshuset skal blant annet romme et kunnskapssenter og en møteplass for innovasjon og næringsliv. Foto: Snøhetta/Plomp

Slik kan det bli:

- Vi har tro på å forene det lokale tilbudet som allerede finnes i området med nye tilbud som flerbrukshall, barnehager og kulturtilbud, har markedsdirektøren i Ferd tidligere sagt om deres planer for NRK-tomten. Foto: Snøhetta/Plomp

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Får hjelp av gammel 90-talls slager.
Kampanje 03.04.2020
Her er konsernledelsens godtgjørelser for 2019.
Kampanje 03.04.2020
Kulturministeren klarte ikke å lette bekymringene til mediebransjen på dagens krisemøte.
Kampanje 03.04.2020
Danner selskapet Try Pearl som skal drive med IT-utvikling og kreativ markedsføring.
Kampanje 03.04.2020
- Korona var forutsett og ventet, men forberedelsene var ikke gjort, skriver Eivind Lislevand
Kampanje 03.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt