AddToAny

Slik gikk det med den digitale undervisningen i skolen

Slik gikk det med den digitale undervisningen i skolen
Hva kan vi lære av det som skjedde med undervisning og vurdering i videregående skole under covid-19s hjemmeskole?
Denne teksten er et debattinnlegg. Innholdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

En spørreundersøkelse om undervisning og vurdering i videregående skole ble gjennomført blant elever, lærere og skoleledere i videregående skole i Trøndelag fylkeskommune og Oslo fylkeskommune i vår.

Til sammen har 4377 elever, 598 lærere og 157 skoleledere svart på undersøkelsen. Hensikten har vært å forstå hvordan disse ulike gruppene har opplevd hjemmeskolens vurderings- og undervisningsformer i perioden etter 12. mars 2020.

Vårt hovedinntrykk er at lederne mener at skolene har løst utfordringene under covid-19 på en god måte. Elevene har opplevd stor tillit fra lærerne og fleksibilitet i undervisningen, men har samtidig en opplevelse av urettferdig vurdering. Mange har opplevd liten grad å bli involvert i vurderingsarbeidet. De har savnet samarbeid med andre elever. Lærerne har tatt i bruk nye undervisnings- og vurderingsformer, men også lærerne har hatt en opplevelse av å stå alene i arbeidet med undervisning og vurdering.

Vår undersøkelse av elevers, læreres og skolelederes opplevelse av undervisning og vurdering i videregående skole under covid-19s hjemmeskole viser mange sider ved tematikken som kan inspirere til videre samtaler i lærerkollegiet og til nye utviklingstiltak i skolene. I denne artikkelen oppsummerer vi noen hovedfunn fra studien og presenterer noen implikasjoner for praksis knyttet til undervisning og vurdering i skolen.

For å utvikle samarbeid og fagfellesskap blant lærerne, spiller skoleledelsen en viktig rolle. Vårt hovedinntrykk er at lederne mener at de har løst utfordringene under covid-19 på en god måte. Lederne mener de har gitt lærerne god støtte i arbeidet med undervisning og vurdering, og er også svært positive til lærernes arbeids- og læringsvilje under hjemmeskole. Flertallet av lederne mener også at avlyst eksamen ikke har vært negativ med tanke på elevenes motivasjon.

Les mer

Flere saker fra Khrono

To kandidatar har meldt seg, men UiB skal etter planen ha ein komite som skal leita etter rektorkandidatar. Sjå styremøtet direkte her.
Khrono 24.09.2020
Raftoprisen 2020 tildeles Egyptian Commission for Rights and Freedoms (ECRF). Prisen blir gitt for organisasjonens modige motstand mot fryktregimet i Egypt, heter det i begrunnelsen.
Khrono 24.09.2020
Forskarar vert tilsett fast i mellombelse stillingar - for så å verta sagt opp igjen. - Det same som å vera tømrar utan jobb, seier fagforeiningsleiar.
Khrono 24.09.2020
Onsdag kveld var det delfinalister fra Tromsø og Bergen som konkurrerte om fire nye finaleplasser til Forsker Grand Prix.
Khrono 24.09.2020
Det er flere interne kandidater som er de ansattes favoritter når Høgskulen på Vestlandet torsdag ansetter ny rektor.
Khrono 24.09.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt