AddToAny

Slik blir den nye medie- og PR-politikken

Støre-regjeringen lover å øke mediestøtten.
Saken blir oppdatert.

Arbeiderparti-leder og kommende statsminister Jonas Gahr Støre og Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum la 14.00 i dag frem regjeringsplattformen som den kommende regjeringen skal styre etter, Hurdalsplattformen, via en pressekonferanse i Hurdal.

I tillegg til spenning knyttet til mediepolitikken, har saken om at Trygve Slagsvold Vedum har fått gjennomslag for sin PR-nekt blitt gjenstand for stor debatt de siste dagene. Det var Vedum selv som lekket saken til VG i forkant av dagens fremleggelse.

Under pressekonferansen sier Støre sier at etter åtte år med økende økonomiske forskjeller, så er det vanlige folks tur.

- Forskjellene mellom folk og folk som lever i deler av landet skal ned. Vi skal ha et trygt arbeidsliv, et aktivt næringsliv og vi skal ta hele landet i bruk, sier Støre.

Vedum, som trolig er Norges neste finansminister, understreket at Ap og Sp hadde jobbet sammen plattformen som et team.

- Dette er starten på et langt samarbeid mellom Ap og Sp, og det vil jeg takke Trygve Slagsvold Vedum for. Vi er veldig stolt over denne plattformen, sier Støre.

Dette er hva regjeringen vil innenfor mediepolitikk:

- Sikre ytringsfrihet gjennom de frie mediene. Redaktører og journalister skal ha et særskilt vern.

- Sikre at offentlighetsloven og prinsippet om meroffentlighet blir praktisert i alle offentlige virksomheter, og vurdere strengere sanksjoner ved brudd på offentlighetsloven.

- Arbeide for at de globale medie- og teknologiaktørene viser åpenhet om bruk av data og betaler skatter og avgifter i de landene de opererer i.

- Øke innovasjons- og pressestøtten på en måte som sikrer god utvikling i lokalmedia, uten at det går ut over de større riks- og regionmedia.

- Sikre NRKs rolle som en bred allmennkringkaster med sterkt nærvær i hele landet gjennom forutsigbar styring og finansiering.

- Sikre kommersiell allmennkringkasting med hovedkontor i og nyhetssendinger fra Bergen og en kommersiell allmennkringkaster på radio med hovedkontor på Lillehammer.

- Gi lokalradio mulighet til å være på FM-nettet frem til 2031.

De skriver i plattformen at de har som mål å sikre sterke norske medium og legge til rette for at alle grupper i samfunnet har et godt medietilbud. Behovet for troverdige, redaktørstyrte medium av høy kvalitet er større enn noen gang. Regjeringen er spesielt bekymra for kårene til kvalitetsjournalistikken.

I tillegg løftes disse punktene frem for PR-bransjen:

- Kutte i konsulentbruk i staten ved å utvikle egen kompetanse.

- Kraftig redusere statlige virksomheters kjøp av tjenester fra kommunikasjonsbransjen. Utover informasjons- og holdningskampanjer skal slike tjenester som hovedregel ikke benyttes.

Ministerpostene blir for øvrig presentert på torsdag. Flere medier melder at Anette Trettebergstuen er klar som kulturminister, blant annet Dagbladet. Blir hun det er det hun som er øverste hode av mediepolitikken de neste fire årene. Hun er familie- og kulturpolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

Image-text:

Statsminister:

Norges nye statsminister Jonas Gahr Støre presenterer den nye medie- og PR-politikken sammen med Trygve Slagsvold Vedum i deres nye regjeringsplattform. Foto: Torstein Bøe / NTB

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Edderkopper, zombier og andre skumle effekter sparket i gang halloween-uka i Drammen.
Kampanje 26.10.2021
Naturvernforbundet er ikke overrasket over at oljesektoren har blitt sponsor av det nye Munch-museet. Munch-museet er på sin side fornøyde med sponsorpartnerne.
Kampanje 26.10.2021
Netflix-kundene savner bedre og nyere innhold.
Kampanje 26.10.2021
Et nachspiel i Sør-Trøndelag Ap står sentralt i morgendagens PFU-møte.
Kampanje 26.10.2021
Norges største apotekkjede inngår et samarbeid med mediebyrået Carat.
Kampanje 26.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt