AddToAny

Slik begrunner Resett-styret avskjedigelsen: - Påskudd, sier Lurås

- Disse pengesterke egoene har nå bestemt seg for å bruke alle virkemidler for å vinne, sier den sparkede Resett-redaktøren.
Mandag denne uken ble Helge Luråsavskjediget på dagen fra Resett.

Torsdag ettermiddag mottok han begrunnelsen fra styret, som Journalisten har sett.

Hovedpunktene i begrunnelsen handler om tilrettelegging for trygdebedrag og samarbeidsproblemer med styret.

- Ingen kompensasjon

Lurås skriver i en sms til Journalisten at han ikke ønsker å prosedere saken videre i offentligheten, men at han sammen med advokat vil utarbeide et svar til styret.

- Så får vi se hvordan saken utvikler seg videre, skriver Lurås.

Han forteller at han er avskjediget på dagen uten noen form for kompensasjon.

- Dette til tross for at jeg jobbet uten lønn i 8 måneder etter at Resett ble opprettet for å spare selskapet for utgifter i en kritisk oppstartsfase. Styret har i avskjedigelsen fullstendig sett bort fra normal praksis for håndtering og kompensasjon når det gjelder konflikter i et selskap mellom styret og daglig leder.

Som Journalisten har omtalt tidligere, tilspisset konflikten i Resett seg da styret i mai mottok et anonymt varsel mot Helge Lurås' forlovede, Shurika Hansen. Hansen benekter innholdet i varselet, og Helge Lurås mente han ikke var inhabil da varselet skulle undersøkes.

- Påskudd for å ramme meg

VG har tidligere avslørt at Resett skal ha utbetalt lønn til norske trygdemottakere i Thailand og Filippinene, blant annet via kontoer som står i andre personers navn.

Overfor VG har Lurås pekt på at Henrik Werenskiold var økonomisjef da utbetalingene skjedde, og at han aldri ble varslet om at det var mistanker om trygdebedrag. Dette skal Werenskiold ha gått rett til styret med i mai, ifølge Lurås.

Han synes det er bemerkelsesverdig at Werenskiold er blitt forfremmet til daglig leder dersom styret mener det har foregått trygdebedrag på hans vakt.

- Hele prosessen synes å være et påskudd for å ramme meg, sier Lurås til Journalisten.

Overfor VG har Werenskiold avvist at han hadde ansvaret for utbetalingene det er snakk om.

- Jeg har ikke gjort noen av disse betalingene til utlandet. Jeg har kun videresendt fakturaene til regnskapsfører. Alt dette er avtaler Lurås har gjort, sa Werenskiold til VG forrige helg.

- Pengesterke egoer

Lurås står fast på at konflikten primært dreier seg om en maktkamp mellom styreleder Monica Staff og ham selv.

- Hun og andre i styret har ikke forstått styrets rolle etter verken aksjeloven eller Redaktørplakaten. Dette sitter jeg med dokumentasjon på, som vil legges frem i den videre prosessen. Jeg har, ved å si nei til styrets innblanding, tråkket på noen egoer. Disse pengesterke egoene har nå bestemt seg for å bruke alle virkemidler for å vinne.

Styreleder Staff sier til Journalisten at hun ikke ønsker å kommentere begrunnelsen eller Lurås sine uttalelser.

- Styret er nå opptatt av å se fremover, og å drive avisen på en god måte videre, sier Staff.

Image-text:

Helge Lurås forbereder seg på videre prosess etter avskjeden fra Resett-styret.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Konspirasjonsteoretikeren Alex Jones må betale ytterligere 45 millioner dollar i erstatning til foreldrene til en gutt som ble drept i en skoleskyting.
Journalisten 06.08.2022
Overrasket med kavalkade i sin siste sending. NRKs Carina Olset gjennomførte sin siste sending for statskanalen torsdag kveld, da hun ledet direktesending fra landsskytterstevnet.
Journalisten 05.08.2022
105 aviser og tidsskrifter. Denne oversikten oppdateres løpende Amedia er landets nest største mediekonsern, etter Schibsted, målt i omsetning.
Journalisten 05.08.2022
- Jeg er sikker på at Stein Gauslaa hadde satt stor pris på at vi nå får til å etablere en debattscene for samtaler om ytringsfrihet, medier og politikk her på huset, sier sjefredaktør Katrine Lia.
Journalisten 05.08.2022
- Journalister har ingen unnskyldning for å ikke nevne dette.
Journalisten 05.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt