AddToAny

Skuffet og sjokkert: Får nei til mer juss

Alle tre nye som vil etablere topputdanning i juss får nei fra sakkyndig komite.
Både Universitetet i Stavanger (UiS), Universitetet i Agder (UiA) og Handelshøyskolen BI får tommelen ned fra Nokuts sakkyndige komite på sine søknader om å etablere master i rettsvitenskap, også omtalt som juridisk embetseksamen.

I dag tilbys master i rettsvitenskap kun ved tre av de gamle breddeuniversitetene i Oslo, Bergen og Tromsø. De tre nye institusjonene som for første gang har kunnet søke har fått nei.

- Vi er veldig skuffet og oppgitt, sier Ola Kvaløy, dekan ved Handelshøgskolen ved UiS til Khrono.

Nå skal UiS, UiA og BI gi sine tilsvar, før styret i Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningene) har siste ord i saken til høsten.

UiS tilbyr allerede bachelor i rettsvitenskap og master i forretningsjuss. Dekan Kvaløy i Stavanger peker på at den sakkyndige komiteen i svært liten grad har lagt vekt på det Universitetet i Stavanger selv mener er spesielt gode sider ved deres søknad.

Rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker, sier til Khrono at hun anser det som lite trolig at Nokuts styre vil overprøve den sakkyndige komiteen, så UiA ser at de tross skuffelse nå må sette i gang å lage en enda bedre søknad til neste runde.

Rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn, kritiserte sammen med UiA-rektor Sunniva Whittaker og rektor ved BI, Inge Jan Henjesand, sammensetningen av den sakkyndige komiteen i februar.

- Nokut har ikke gjort det lett for seg når halve komiteen representerer de gamle utdanningene, der jo minst én har uttalt tidligere at hun ikke ønsker denne konkurransen fra flere tilbydere velkommen, sier Kvaløy.

Nokut: Komiteen dekker bredden i utdanningene

Nokut-direktør Kristin Vinje sier dette om sammensetningen av komiteen:

- Den sakkyndige komiteen er satt sammen i tråd med kriteriene i studietilsynsforskriften. Samlet har de sakkyndige kompetanse i og erfaring fra gjennomføring av relevante studietilbud, og har en kompetanse som dekker bredden i utdanningene.

Vinje opplyser at de tre institusjonene har frist til 17. august med å kommentere rapportutkastene fra den sakkyndige komiteen.

- Etter det vil Nokut fatte vedtak basert på sakkyndiges rapporter og institusjonenes kommentarer, sier h

Les mer

Flere saker fra Khrono

Før valget i fjor hørte vi stadig politikere snakke om interessene til såkalte 'vanlige folk'. Sånn er det ikke i forskningspolitikken.
Khrono 14.08.2022
NTNU vil at forskerne selv skal ha rettighetene til vitenskapelige artikler. Nå innfører de en strategi for å oppnå dette.
Khrono 14.08.2022
Professor Rolf Rønning mener seniorpolitikken ved universiteter og høgskoler må forbedres betraktelig. Samtidig er det et premiss at ikke eldre må stå i veien for yngre, sier han.
Khrono 14.08.2022
For å forstå rekrutteringsutfordringene til lærerutdanningene trenger vi en kunnskapsbasert tilnærming og mer forsking om temaet, skriver dekan Asle Holthe.
Khrono 13.08.2022
Tre departementer vil vite mer om norske fagmiljøer på kvanteteknologi. - Dette er et viktig signal og noe vi har jobbet for i lang tid, sier ekspert.
Khrono 13.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt