AddToAny

Skogen Lund etter reaksjoner: - Skulle ønske jeg hadde formulert meg annerledes

Skogen Lund etter reaksjoner: - Skulle ønske jeg hadde formulert meg annerledes
Tar selvkritikk etter Tangen-uttalelser. Etter flere runder med kritikk, senest fra Schibsted-eiere, tar konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted nå selvkritikk for uttalelser om mediene og VGs dekning av «Tangen-saken».
- I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde formulert meg annerledes, skriver Skogen Lund, via kommunikasjonssjef Atle Lessum, til Journalisten.

Umiddelbar kritikk

DN omtalte fredag at Skogen Lund hadde uttalt at hun hadde vært «jævlig irritert» på dekningen, at det var «helt vanvittig» det den nyansatte oljefondssjefen Nicolai Tangen hadde blitt utsatt for, og at VG var de som hadde «kjørt ham aller hardest».

Uttalelsene falt i forbindelse med et videostrømmet NHH-arrangement.

Schibsted-sjefen fikk umiddelbart kritikk fra flere hold for å sette Schibsted-medienes troverdighet i fare, og mandag morgen kunne Journalisten fortelle at også Schibsted-eierne i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier reagerte.

- Det er da uheldig om representanter for eier og utgiver uttaler seg på måter som kan være egnet til å påvirke det fremtidige redaksjonelle arbeidet i et eller flere sakskomplekser, eller som er egnet til å skape tvil hos publikum om den redaksjonelle uavhengigheten. Det gjelder selv om uttalelsene ikke har vært ment å skulle påvirke redaksjonelle valg, og selv om de ikke har påvirket redaksjonelle valg, uttalte styreleder Jon Wessel-Aas.

Les hvordan VG- journalistene jobbet med sakene som Kristin Skogen Lund har «vært jævlig irritert på».

Har snakket med VG

Kristin Skogen Lund skriver til Journalisten:

- Som konsernsjef forstår jeg at jeg må stå til rette for mine uttalelser. Min kommentar i denne saken falt som et svar til en student på Handelshøyskolen, og var ikke ment å skulle legge noe som helst press på noen av våre redaksjoner.

- I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde formulert meg annerledes. Jeg har snakket både med redaktør i VG og tillitsvalgte i avishuset i etterkant, og er trygg på at ingen føler at jeg har lagt et press på redaksjonene, eller er påvirket av uttalelsen. Den redaksjonelle uavhengigheten til Schibsteds aviser har vært og er absolutt.

Journalisten har stilt oppfølgingsspørsmål:

- Hvordan skulle Skogen Lund ønske hun hadde formulert seg i stedet?

- Er dette å anse som en beklagelse, i så fall til hvem?

Beskjeden via kommunikasjonsjef er at hun ikke har mer å legge til.

Image-text:

Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund tar selvkritikk etter flere reaksjoner.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Mente vinkling på overgrepssak ble for upresis. NTB endret tittel og ingress på en sak om en overgrepssak i Trondheim, der en 13-åring er siktet for å ha befølt en seksåring på skoleveien.
Journalisten 26.10.2020
Ny rekord for Aller Media. For første gang har Aller Media hatt over én million web-TV-visninger på ett døgn, skriver selskapet i en pressemelding. Tirsdag i forrige uke ble det samlede tallet i konsernet 1.046.077 visninger.
Journalisten 26.10.2020
Utreder «konfliktfylte» innsynsregler. I Norge er det mye vanskeligere å få innsyn i straffesaksdokumenter enn i for eksempel Sverige. Flere utredninger har pekt på at de norske reglene bør endres, men ingenting har skjedd.
Journalisten 26.10.2020
Kun 3 prosent bruker FM-radio. Et klart flertall av de spurte sier de er fornøyd med radiotilbudet. Andelen fornøyde lyttere har økt med 8 prosentpoeng til 63 prosent. Det viser en spørreundersøkelse som Medietilsynet står bak.
Journalisten 26.10.2020
Svikter ungdommen ved å jakte «likes». Dette er et debatt-innlegg. Meninger i teksten står for skribentenes regning. Programleder Vilde Bratland Erikstad er på leting etter den ærlige influenseren.
Journalisten 25.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt