AddToAny

Skattelister til besvær - gir dårlig informasjon for kontroll og undersøkelser

KOMMENTAR: Skattelistene er offentlige fra 5. november. Listene bør være offentlige så vi kan kontrollere om skatten virker.
Men der er ikke deg og meg som bør kontrolleres - det er systemet, skriver Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl i denne kommentaren.

Av: Carsten Pihl, forbrukersjef i Huseierne

SKATT MED GLEDE: Huseierne som organisasjon mener at skatt er viktig for å bidra til å dekke spleiselaget velferdssamfunnet er bygget på. Men samtidig skal skatten være fornuftig og sosial.

Skattebetalerne skal betale riktig skatt - det innebærer blant annet at alle skattebetalere skal få alle fradragene de har rett på.

Svart/hvit debatt om skattelister

I dag offentliggjøres skattelistene. Riktignok er søket begrenset, men det er fortsatt mulighet for deg og meg til å sjekke i listene.

Det er i dag liten debatt om offentliggjøring av skattelistene. Og hvis det er debatt, dreier den seg bare om ja eller nei til offentliggjøring. Det er trist.

Da vi startet med skattelistene på 1800-tallet var det god grunn til å ha dem. Da var d

Les mer

Flere saker fra Hus & Bolig

Det er ikke vanskelig å holde seg selv med basilikum hele året, det er nok med et enkelt triks som i tillegg vil spare deg for penger.
Hus & Bolig 27.05.2020
Fristen for å betale restskatt uten renter er i år flyttet to dager på grunn av pinsen!
Hus & Bolig 27.05.2020
Vurderer du å leie ut en del av din egen bolig? Mange er usikre på hvilke krav som stilles til husrommet de vil leie ut, og hva de eventuelt må gjøre for å oppfylle kravene.
Hus & Bolig 27.05.2020
Forslaget til ny nettleie vil fjerne folks motivasjon til å spare strøm og investere i enøktiltak, noe som er stikk i strid med sunn fornuft og norske klimamålsettinger.
Hus & Bolig 26.05.2020
Du som skal selge bolig må passe på å gi riktige opplysninger om ditt strømforbruk. Hvis ikke kan du ende opp med å måtte betale kjøperen erstatning!
Hus & Bolig 25.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt