AddToAny

Skatet seg inn hos Apple - nå ruller millionene inn for norsk app-selskap

Skatet seg inn hos Apple - nå ruller millionene inn for norsk app-selskap
- 2019 går inn i historien som et av de aller mest spennende årene vi noensinne har hatt, sier partner.
Det norske app-selskapet Agens har holdt deg gående siden 2005 og selskapet har stått bak en rekke forskjellige applikasjoner for norske og internasjonale selskaper NRK, Norsk Tipping, Gjensidige og BBC,

Selskapet har vokst gradvis med årene, men de siste fire årene har omsetningen ligget på rundt 45 millioner kroner. I 2019 derimot tok Agens et sprang oppover og landet en omsetning på rekordhøye 64,1 millioner kroner, en vekst på over 41 prosent sammenlignet med tilsvarende tall i 2018.

- 2019 går inn i historien som et av de aller mest spennende årene vi noensinne har hatt, sier Jan Ove Kjøndal, medgründer og kommersiell sjef i Agens.

Lykkes med skatespill

Hovedårsaken til at omsetningen skjøt ny fart var blant annet utviklingen av mobilspillet Skate City som ble lansert på Apples spillplattform og abonnementsløsning for spill, Apple Arcade.

- Det mest gledelige ved fjoråret var at en stor andel av inntjeningen vår kom fra interne prosjekter og egensatsinger. Den største av dem, Skate City, er en mobil spillsatsing vi har brukt egne midler på å utvikle de siste fem årene, sier Kjøndal.

Skate City ble lansert på fjorårets iPhone-event da Tim Cook presenterte Apple Arcade fra scenen og i disse dager blir en stor oppdatering sluppet til brukerne ved at byen Miami nå tilgjengelig for digitale rullebrett verden over. Frem til i dag har det vært mulig å skate i Los Angeles, Barcelona og Oslo.

- Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med Apple. Apple Arcade gjør det mulig for oss å jobbe slik vi liker enten det gjelder spill eller digitale tjenester, nemlig gjennom kontinuerlige forbedringer og oppdateringer, sier Peter Måseide som er spillsjefen til Agens.

Hvor mye spillet har generert av inntekter, vil Måseide ikke ut med.

- Vi har en avtale med Apple som ikke gjør det mulig for oss å dele tall, Men vi er totalt sett meget godt fornøyd med samarbeidet så langt, sier han.

Ti millioner i overskudd

Agens er et ansatteid digitalbyrå på 42 ansatte med base i Oslo, Grimstad og Bergen. Selskapet designer brukeropplevelser for kunder, lager spill og utvikler startups gjennom partnerskap og joint ventures. I tillegg til rekordomsetningen fikk selskapet et driftsresultat på 10,4 millioner kroner, opp fra rundt 800.000 kroner i 2018.

- Hvordan har det vært å jobbe med Apple?

- Det er utrolig gøy å jobbe med en merkevare som er så opptatt av brukeropplevelse. Apple Arcade er et Netflix for spill der du også betaler en relativt lav sum for et bra tilbud av spill etter vår oppfatning, så vi opplever at dette er veldig stas, sier han.

- Hvor mange spiller Skate City?

- Igjen så kan vi ikke kommentere på tall på grunn av avtalen med Apple, sier han.

- Hvordan er det å jobbe med Apple, er det tungt?

- Nei, vi opplever de ikke som tunge å jobbe med. Vi har et veldig fint samarbeid med Apple, sier han.

Flat lønn og utbytte til alle

Agens har en aksjemodell som inviterer samtlige ansatte inn på eiersiden etter ett år i selskapet. Modellen er helt lik for alle og skiller kun på ansiennitet.

- Vi har ingen eksterne eiere. Det gir oss økonomisk uavhengighet - og alburom til å investere videre. Vi har et mål om å bygge en portefølje av heleide og deleide virksomheter som samlet skal stå for en stadig større del av verdiskapingen. Så langt ligger vi foran skjema, og det er veldig gøy å se, forteller Kjøndal.

Det gode resultatet tatt i betraktning er det nå klart at selskapets partnere, hvilket vi si nesten alle de ansatte, også unner seg et utbytte på 3,5 millioner kroner. Selskapet opererer etter en likelønnsmodell der alle tjener det samme og der utbyttet blir fordelt etter et prinsipp om at 30 prosent blir likt fordelt på alle partnerne, 30 prosent pløyes tilbake i selskapet i form av egenkapital og 40 prosent blir fordelt etter aksjeinnehav.

- I år blir det litt penger som drypper på staben, sier Kjøndal.

Her ser du alle tallene til Agens for 2019. Alle tall i MNOK.

Agens 2019 2018 Endring i %

Omsetning 64,1 45,3 + 41,5

Driftsresultat 10,4 0,8 + 1200

Res. før skatt 9,1 0,8 + 1037

Image-text:

- Spesielt fjorår:

Partner og kommersiell sjef i Agens, Jan Ove Kjøndal, sier fjoråret ble veldig spesielt og ikke minst på grunn av at spillet Skate City ble lansert på Apple Arcade. - En ser ikke helt for seg at man skal få en screenshot bak Tim Cook på et Iphone-event, sier han.

Skatespill:

Her ser du hvordan det er å skate rundt i Skate City. Spillet er utviklet av norske Agens.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Dette skaper mer frykt for å booke noe som helst, sier lederen av Sponsor- og Eventforeningen.
Kampanje 26.10.2020
- Jeg tror dette er en serie folk kommer til å ha masse meninger om, sier NRKs dramasjef Ivar Køhn.
Kampanje 26.10.2020
Men hendelsene får ingen følger for sponsoratet til Eliteseriens hovedsponsor.
Kampanje 26.10.2020
Altibox topper lista igjen, mens Telia har en jobb å gjøre.
Kampanje 26.10.2020
Det nærmer seg giftemål i ny, romantisk reklamefilm.
Kampanje 25.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt