AddToAny

Skal undersøke om politiansatte har endret mening om politireformen

Tenker politiansatte annerledes om politireformen i dag enn i 2016? Det skal Chris Hagen Magnussen finne ut.
Magnussen er stipendiat ved institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Denne uken sendte han ut en spørreundersøkelse til over 4200 ansatte i politiet om hvordan de vurderer politireformen.

Spørreundersøkelsen går ut til de samme politiansatte som i 2016 besvarte en tilsvarende undersøkelse.

- Det som er interessant er at vi bruker de samme respondentene som under nullpunktmålingen i 2016, og stiller omtrent de samme spørsmålene. Da får vi to øyeblikksbilder, sier Magnussen.

Stor skepsis i 2016

Spørreundersøkelsen fra 2016 ble gjennomført som en del av et forskningsprosjekt ledet av Helge Renå. Den gangen ble undersøkelsen besvart av 38,5 prosent av alle ansatte i politiet.

I forbindelse med presentasjonen av resultatene, sa Renå dette til Politiforum:

- Bakgrunnen for prosjektet er at politireformen nå har vært på trappene en stund, og at jeg tenkte noen burde gjøre en kartlegging av situasjonen i det reformen starter. Ofte er det et problem med evalueringer av store reformer at man først kommer inn i etterkant og st

Les mer

Flere saker fra Politiforum

For oss som arbeidar med straffesaker, har det openbart negative konsekvensar at flinke PHS-utdanna etterforskarar og politileiarar blir tvungne til å gå av med pensjon når dei er på topp med mykje opparbeidd erfaring,
Politiforum 28.01.2022
Politidirektoratet skal foreta en revisjon av politiets gradssystem. Det vil innebære at avsnittsledere kan bli en gripbar ressurs, og vil skape forutsigbarhet om særalder, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.
Politiforum 28.01.2022
- Svært motiverende å holde i tematikk som hører hjemme på verdens dagsorden, sier Jon Christian Møller.
Politiforum 27.01.2022
Flere store hendelser preget politi-året 2021. Politidirektør Benedicte Bjørnland oppsummerer fire av dem: Gjerdrum-skredet, hendelsene på Kongsberg og Bislett og koronapandemien.
Politiforum 27.01.2022
Søknadsfrist: Arbeidsoppgaver Som avdelingsdirektør har du resultat-, personal- og budsjettansvar for egen avdeling. Avdelingen har ansvaret for både det operasjonelle og strategiske kontraterrorarbeidet i Norge.
Politiforum 27.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt