AddToAny

Skal sende mannlige studenter på turné for å motivere unge menn til å bli lærere

Bare én av fire lærere i grunnskolen er menn. Nå skal regjeringen bruke 10 millioner kroner for å rekruttere flere menn til lærerutdanningen.
Den nye rapporten, «Rekruttering av menn til grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7,» viser at barn tidlig utvikler kjønnsstereotypiske oppfatninger av hva menn og kvinner passer til å jobbe med. I lærerutdanningene har det vært stor overvekt av kvinner.

Vi er veldig glade for at regjeringen har tatt våre tiltak såpass på alvor. Runa Brandal Myklebust Prosjektleder og stipendiat ved OsloMet

Det er forskere ved OsloMet - storbyuniversitetet som har skrevet rapporten, på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Nå følger regjeringen opp tiltakene i rapporten med flere millioner kroner.

- Vi er veldig glade for at regjeringen har satt fokus på denne problemstillingen og at de har tatt våre tiltak såpass på alvor, sier prosjektleder og stipendiat ved OsloMet, Runa Brandal Myklebust til Khrono.

To tiltakspakker

Forskerne har sett nærmere på hva som skal til for å rekruttere flere menn til lære

Les mer

Flere saker fra Khrono

Ansatte som kom fra Høgskolen i Sør-Trøndelag sier at de føler seg mindre verdt som NTNU-ansatte.
Khrono 26.05.2020
En eller annen form for arbeidstilknytning i etterkant av studiene bør vurderes som en indikator i finansieringsmodellen.
Khrono 26.05.2020
Løsningen er at Ap og Sp endrer formuleringen på sitt forslag slik at det er rom for en grundig vurdering i samarbeid med sektoren. Det er ingen skam å snu.
Khrono 26.05.2020
For mange holder det ikke at de har en høyere utdanning, de sliter likevel med å få jobb i det norske arbeidslivet. Telenors «Open mind» gjør noe med det.
Khrono 26.05.2020
Styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) har i dag vedtatt at det ikke blir opprettet en generell ordning med krisestipend til internasjonale studenter.
Khrono 26.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt