AddToAny

Sju tiltak for å redusere risikoen for utbrenthet hos kommunalt ansatte

Sju tiltak for å redusere risikoen for utbrenthet hos kommunalt ansatte
Et kjennetegn ved utbrenthet er at det utvikler seg gradvis. Nå er er tiden kommet for å forebygge utbrenthet hos kommunalt ansatte, skriver kommunepsykologene Rebin Badkan og Ask Nilsen.
Forfatterinfo

Rebin Badkan

Rebin Badkan er kommunepsykolog i Aurskog-Høland kommune i Akershus. Under studietiden jobbet han som markedskonsulent i bransjeavisen Psykologisk.no.

Ask Nilsen

Ask Nilsen er kommunepsykolog i Bamble kommune i Vestfold og Telemark fylke.

Med denne artikkelen ønsker vi å tilby kommunepsykologer og kommunale ledere en kunnskapsbasert forståelsesramme og korona-relevante forslag til tiltak for å bidra til at ansatte holder seg mentalt friske, engasjerte og motiverte til å fortsette sin samfunnsinnsats.

Koronakrisa gjør at mange ansatte i kommunene har fått andre arbeidsoppgaver enn de vanligvis har. Denne endringen skjedde raskt, og et vedvarende kjennetegn ved situasjonen er høy grad av usikkerhet. Det er lite pandemispesifikk kunnskap om hvordan endringer i jobbsammenheng påvirker psykisk helse. Men omvelting i prioriteringer, ukjente arbeidsoppgaver, endringer i arbeidsmiljø, endring i jobbkrav og knappe ressurser er kjente faktorer som kan bidra til utbrenthet (Bakker, Demerouti & Verbeke, 2004; Halbesleben & Buckley, 2004; Schaufeli, Bakker & Rhenen, 2009).

Utfordringene koronakrisa stiller oss overfor kan derfor med fordel forstås i lys av forskning på utbrenthet, for eksempel med utgangspunkt i jobbkrav-ressurs-modellen (JD-R). Ut fra eksisterende forskning på utbrenthet, anbefaler vi at det gjøres tiltak på både organisasjonsnivå og individnivå for å motvirke utbrenthet hos ansatte. Vi tar her for oss hvordan kommunene som organisasjon kan legge til rette for å forebygge at ansatte blir utbrent som følge av endringene koronakrisa har medført.

Dagens situasjon

Som følge av koronapandemien er samfunnet fortsatt i en svært spesiell situasjon, og mange opplever at arbeidshverdagen ser annerledes ut enn i begynnelsen av mars 2020. For mange har krisen ført til økt mobilisering, tilpasningsevne og fokus på å løse utfordringer mest mulig fleksibelt og hensiktsmessig. I kommunene har ansatte i stort monn begitt seg ut på ukjente karriereveier, som for kort tid siden var helt utenkelig.

Slik det ser ut nå, forventer vi at mobiliseringen vil vare en stund, uten at vi vet med sikkerhet hvor lenge. Fordi dette er en situasjon i ikke har opplevd tidligere, er det altså begrenset hvor mye pandemispesifikk kunnskap vi har om langsiktige, psykologiske konsekvenser av den typen endring vi nå står overfor i arbeidslivet. Vi kan ut fra annen forskning anta at en del av de faktorene vi nå ser at gjør seg gjeldende for folk som jobber i kommunen, er risikofaktorer for utbrenthet.

Utbrenthet kan defineres som å bestå av tre komponenter (Bakker, Demerouti & Sanz-Vergel, 2014):

Emosjonell utmattelse - å føle seg emosjonelt tappet i kontakt med andre - hovedkomponenten i utbrenthetsbegrepet

Depersonalisering - negativ og overdrevent frakoplet respons overfor andre mennesker som er mottaker av ens tjenester

Redusert personlig yteevne - reduksjon i ens følelse av kompetanse og prestasjon på jobb

Som kommunepsykologer er vi opptatt av å anvende tilgjengelig forskning og kunnskap på den virkeligheten vi nå står overfor, med mål om å forebygge psykisk uhelse for et bredt lag av befolkningen. Vi anser kunnskapsbasert arbeid rettet mot organisasjon, for å holde ansatte friske, som et viktig bidrag

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

Det ser ikke ut til at man blir mer motstandsdyktig eller herdet mot effekten av større endringer på arbeidsplassen ved å ha vært gjennom slike endringer før, antyder en studie utført ved Statens arbeidsmiljøinstitutt.
Psykologisk.no 08.07.2020
Hva vil det si å ha en personlighetsforstyrrelse? Og hva slags feiloppfatninger har folk flest om dette? Det snakker seksjonsoverlege Elfrida Kvarstein om i denne episoden av podkasten Pia og Psyken.
Psykologisk.no 07.07.2020
Klima og miljø må bli fremtredende og prioritert på alle områder av psykologifaget, og mastere i klima- og miljøpsykologi må få kalle seg for klimapsykologer, skriver Nicklas Poulsen Viki, styreleder i Psykologiforbundet.
Psykologisk.no 06.07.2020
Første halvår av 2020 har vært bransjeavisen Psykologisk.nos beste noensinne målt i antall lesere.
Psykologisk.no 05.07.2020
Etter halvannet års podkastproduksjon i Villa SULT på Frogner, flytter nå programleder og produsent Pia Beate Pedersen studio østover i Oslo, til Sverdrups gate.
Psykologisk.no 04.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt