AddToAny

Siri Teigum: Liker å få innblikk i tanker hun ikke kjenner

Thommessen-partner Siri Teigum (58) er ikke uvant med seksti arbeidstimer i uken, men legger alltid jobben igjen på kontoret når hun drar til fjells.
I dette intervjuet forteller hun om beslutningene som har formet karrièren, om konkurranserett i praksis - og om hvorfor James Bond er inspirasjonen til den perfekte ferie.

Siri Teigum er ansett som en av landets fremste forretningsadvokater, og troner regelmessig i toppsjiktet i Finansavisens advokatundersøkelser og Kapitals kåringer av Norges mektigste kvinner. I hennes over tjue år som partner i Thommessen har hun vært selskapets managing partner, og leder arbeidet med EU/EØS- og konkurranserett. Ved siden av advokatyrket sitter Teigum i styret til Gyldendal og er styreleder i Folketrygdfondet.

Hva er det mest interessante du har jobber med i vår?

- Det er en sak for Telenor, der de er ilagt et stort overtredelsesgebyr som Konkurranseklagenemnden nå er i ferd med å vurdere. Konkurranseklagenemnden er et nytt overprøvingsorgan, de har bare hatt en sak før dette. Saken i seg selv er ganske spesiell, og kombinasjonen er fra en advokats perspektiv utfordrende og spennende.

Hvis du skal trekke fram en sak fra din advokatpraksis som har hatt stor betydning for din karrière, hvilken sak er det, og hva lærte du av den?

- Jeg tror ikke det er noen enkeltsak i advokatpraksisen som har skilt seg ut på den måten. Det viktige er å holde fokus på klientenes interesse i sakene. Sakene vi bistår i har vanligvis stor betydning for dem, og er viktige for oss gjennom det. Når man har arbeidet som advokat i tjue-tredve år, har man selvsagt vært involvert i mange engasjerende saker, og summen av de erfaringene preger både hva man har grunnlag for å håndtere og hvi

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Tidligere leder av Advokatforeningen, Berit Reiss-Andersen, mener årstalen var en kraftig påminnelse om uskyldspresumsjonens reelle betydning. Justiskomiteens leder ønsker på sin side å ta Advokatforeningens forslag med seg videre til Stortinget.
Advokatbladet 15.11.2019
Regjeringen må sørge for mindre isolasjon i varetekt. En domfellelse bør ikke baseres på troverdighetsvurderinger alene. Reglene for varetekt må sikre mindre unødvendig bruk av fengsel.
Advokatbladet 14.11.2019
Justisminister Jøran Kallmyr, høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie, og leder av justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid, er blant de 160 påmeldte til Advokatforeningens årstale torsdag kveld.
Advokatbladet 14.11.2019
Advokatforeningen foreslår en rekke konkrete tiltak for å styrke uskyldspresumsjonen i sin årstale i kveld.
Advokatbladet 14.11.2019
Felles for alle er at det argumenteres med Strand Lobben-dommen fra EMD, eller at saken har berøringspunkter mot denne.
Advokatbladet 13.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt