AddToAny

Signal melder om dataangrep - ber brukere ta ett viktig grep

Ber brukere slå på registreringslås. Et phishing-angrep mot selskapet Twilio er årsaken til at Signal nå advarer sine brukere om at angriperne kan ha fått tak i informasjon fra 1900 numre.
Twilio leverer verifiseringstjenester til Signal, som er en app for kryptert kommunikasjon i bruk av mange journalister og redaksjoner.

Kan utnytte telefonnumre

I en Twitter-melding skriver Signal at meldingshistorie, profilinformasjon, kontaktlister og annen type data ikke er rammet.

«Vi har identifisert og kontakter de 1900 potensielt berørte brukerne», skriver selskapet i meldingen.

Men angriperne kan ha fått tak i informasjon som gjør dem i stand til å registrere brukeres telefonnummer på andre enheter.

Slå på registreringslås

Signal ber brukerne om å registrere Signal-numrene sine på nytt og oppfordrer dem til å aktivere registreringslåsen på sine kontoer. Registreringslåsen beskytter mot slike angrep, skriver selskapet og viser til sine egne nettsider for informasjon om hvordan låsen slås på i innstillingene.

«Vi jobber også med Twilio for å sikre at de oppgraderer sikkerhetspraksisen sin», skriver Signal.

De understreker at det er svært få av appens brukere som er rammet, og at bortsett fra numrene, har ikke angriperne fått tilgang på annen personlig informasjon.

Image-text:

Signal leverer krypterte kommunikasjonstjenester.

Foto: Dado Ruvic / REUTERS / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen understreker at det er trange tider. Det påvirker også mediestøtten.
Journalisten 06.10.2022
Dette er de største endringene for mediesektoren. Regjeringens «mediebudsjett» blir møtt med forståelse i medieorganisasjonene, men flere er bekymret for ambisjonsnivået på sikt.
Journalisten 06.10.2022
Overveldet over hvor mye kult som har foregått i mellomtiden, forteller Jostein Larsen Østring.
Journalisten 06.10.2022
En japansk journalist og filmskaper som filmet demonstrasjoner mot juntaen i Myanmar, er dømt til ti års fengsel, opplyser japanske diplomater.
Journalisten 06.10.2022
To nye medarbeidere i NRK Vestfold og Telemark. Veslemøy Prøis (26) og Siw Borgen (38) er ansatt som nyhetsjournalister i NRK Vestfold og Telemark, skriver distriktskontoret i en pressemelding.
Journalisten 05.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt