AddToAny

Shawn Herheim og Marianne Lunheim er nyansatt i Moss Avis

- Selv om vi har hatt tøffe kår, så har vi alltid hatt gode lister med kvalifiserte søkere.
Shawn Herheim og Marianne Lunheim har fått fast jobb i Moss Avis. Det melder avisa på egne nettsider torsdag.

Herheim har bodd i Moss siden tenårene. Han har en bachelor i kommunikasjon, og gjennomførte praksisen sin i Moss kommunes kommunikasjonsavdeling. Dagen etter bacheloroppgaven hans var levert, begynte han som sommervikar i Moss Avis.

- Etter tiden i Moss Avis landet jeg en prosjektstilling i Vestby Avis. Men det er som de sier - den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, sier Herheim.

Den nyansatte journalisten forteller at jobben innebærer varierte arbeidsdager, og at han er glad for muligheten.

- Jeg er glad i mennesker. Folk som får til noe, gjør noe og brenner for noe.

Herheim opplever Moss som en mer spennende by etter han startet å jobbe for lokalavisen.

- Jeg har blitt kjent med byen og menneskene her på en måte jeg virkelig ikke kunne forestille meg, forteller han.

- Hva forventer du av stillingen som journalist i Moss Avis?

- At jeg får førsteretten på å lage bildeserier med folkeliv. Det er visstnok jeg som elsker disse oppdragene mest, fastslår Herheim.

- Følte meg mer hjemme her

Lunheim er den andre journalisten som nylig slo røtter innenfor Moss Avis' vegger. For Lunheim var motivasjonen bak søknaden til lokalavisen en annen enn Shawns.

Hun har studert PR, kommunikasjon og media ved Høgskulen i Volda, og har jobbet hos Tegnspråknytt i NRK siden mars 2020. Hun håper hun kan få benyttet ferdigheter og kunnskap fra tidligere erfaringer.

- Samtidig har jeg lært mye av Moss Avis og journalistene her allerede, sier hun.

Lunheim søkte den faste stillingen på oppfordring fra en annen journalist i lokalavisen.

- En studievenninne oppfordret meg til å søke da det dukket opp en ledig stilling her. Hun snakket varmt om avisen, og da måtte jeg selvfølgelig søke, konstaterer hun.

Lunheim kommer opprinnelig fra Ålesund, og flyttet til Oslo for omtrent tre år siden. Dessverre for Oslo-folket og heldigvis for mossingene, falt ikke Tigerstaden i smak.

- Jeg ville flytte et annet sted. Jeg hadde besøkt Moss flere ganger, og har alltid hatt et godt inntrykk av byen. Jeg føler meg mer hjemme her, forteller hun.

- Hva forventer du av stillingen som journalist i Moss Avis?

- Jeg gleder meg til å møte mange forskjellige og trivelige mennesker. Jeg tror jeg kommer til å utvikle meg masse, samtidig som jeg har det gøy og får lære mye om mossedistriktet, svarer hun.

Lyser ut flere stillinger

- Vi har gjort to gode ansettelser i en vanskelig tid for mediebransjen. Selv om vi har hatt tøffe kår, så har vi alltid hatt gode lister med kvalifiserte søkere.

Det sier ansvarlig redaktør i Moss Avis, Pål Enghaug.

Videre forteller redaktøren at Moss Avis foretrekker søkere som passer godt med både stillingen de søker på, og organisasjonen som helhet.

- Det er litt som Ole Brumm. Skal vi velge melk eller honning? Vi tar ingen sjanser, sier han og fortsetter:

- Shawn har jobbet hos oss tidligere, og Marianne kommer fra NRK. Når vi rekrutterer nytt er vi opptatt av at at de skal passe godt inn i miljøet her, og det er vi helt sikre på at de kommer til å gjøre, avslutter Enghaug.

Når Moss Avis nå tar fatt på høsten, lyses det for øvrig ut ytterligere to journaliststillinger.

Image-text:

Shawn Herheim og Marianne Lunheim håper mossingene vil ta dem godt imot ute på oppdrag.

Foto: Marius Lysø / Moss Avis

Les mer

Flere saker fra Journalisten

Har tro på Ap-ordførerens prosjekt for byen. Mangeårig Nordlys-journalist Silje Charlotte Solstad har sagt opp sin stilling i avisa, melder Nordlys selv fredag.
Journalisten 30.09.2022
Møter i retten onsdag 5. oktober. Tidligere VGTV-profil Bernt Hulsker møter i Oslo tingrett 5. oktober, tiltalt for hatefulle ytringer.
Journalisten 30.09.2022
Vender tilbake til avisen etter en periode som forfatter.
Journalisten 30.09.2022
Frykten for fellelser må ikke gjøre at vi ender med kritikk.
Journalisten 30.09.2022
Journalistikkutdanninga ved Nord universitet i Bodø er den eneste av sitt slag som krever at studentene skal gjennomføre et dannelsessemester. De seks øvrige utdanningene i landet har egne opplegg.
Journalisten 30.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt