AddToAny

Senterpartiet vil gå gjennom tvangslovgivingen: - Går tvangsbruken ned i helsevesenet og opp i politiet, er vi like langt

Psykologisk.no har stilt stortingspartiene fem spørsmål for å finne ut hvordan de vil løse utfordringene knyttet til psykisk helse. Sist ut er Senterpartiet, som ønsker en gjennomgang av tvangslovgivningen og tilgjengelige tjenester.
Slik svarer helsepolitisk talsperson i Senterpartiet, Kjersti Toppe, på spørsmål om partiets politikk for psykisk helse.

1. Hva mener Senterpartiet er den største utfordringen knyttet til psykisk helse i dag?

- Det er å få et behandlings- og oppfølgingstilbud som virker, i både kommunehelsetjenesten og lavterskeltilbud. Vi må ha bedre tilgang til hjelp og øke kapasiteten på sykehusene. Det er for mange som blir avvist og ikke finner den hjelpen de har behov for, sier Toppe og legger til:

- Det er et stort problem at de mest alvorlig syke ikke får døgnbehandling eller den tryggheten de har behov for over tid. Det er ganske alvorlig og vi trenger en satsing der.

2. Hva vil dere gjøre med det?

- Vi går til valg på en ny opptrappingsplan for psykisk helse, lignende den vi hadde fra 1998 til 2008, men nå vil vår hovedsatsing skje i kommunene og

Les mer

Flere saker fra Psykologisk.no

- Barn har et naturlig uttrykk i form av lek og bevegelse, sier lege Charlotte Lunde i denne episoden av Pia og psyken. Etter halvannet år med pandemi og isolasjon mener hun det er viktig at barn kobles på hverandre, og på leken.
Psykologisk.no 25.10.2021
Folk med dysmorfofobi opplever at en eller flere deler av eget utseende er defekt eller stygt. Enkelte bruker mer enn åtte timer daglig på bekymring eller uheldig kompenserende adferd, forklarer psykologspesialist Svein Haseth.
Psykologisk.no 25.10.2021
Noen mennesker bruker kosmetisk kirurgi for å lette på egne psykiske plager. Men flere av disse personene opplever en forverret psykisk helse i etterkant, forteller psykologiprofessor Ingela Lundin Kvalem.
Psykologisk.no 25.10.2021
En plastisk kirurg sier han ikke opererer folk med opplagt psykisk sykdom.
Psykologisk.no 25.10.2021
Hun var klinisk deprimert, men fikk ingen hjelp i det offentlige. En kosmetisk kirurg sto derimot klar med åpne armer. Men inngrepet skulle gjøre alt verre: - Jeg visste ikke at psykisk smerte kunne bli så vondt, forteller «Julie».
Psykologisk.no 25.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt