AddToAny

(Selv)ironiens profet drar i krigen

(Selv)ironiens profet drar i krigen
Dette er en galgenhumoristisk beskrivelse av en lektors soningsreise til kjente steder der den meningsløse første verdenskrig foregikk.
Egil Børre Johnsen har utgitt mer enn femti bøker om ulike emner og er æresmedlem i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Han har også bak seg mer enn en menneskealder «bak kateteret», som det het da han var i sine pedagogiske velmaktsdager. Hans lærebøker i norskfaget for videregående skole har hatt en kanskje lite stor betydning for norsk skole i et nærhistorisk perspektiv. Kjent er han også som en refser av den pedagogiske utviklingen vi har hatt her i landet de siste vel tjue år.

Johnsen
Gå til mediet

Flere saker fra Utdanning

Den nye humaniora må gjenspeiles i de nasjonale læreplanene. Kjernefagene i humaniora bidro til dannelsen av de moderne nasjonalstater på 1800-tallet og etablerte en dannelsestradisjon i Norge.
article_web Utdanning 10.12.2018
Fra jeg begynte på lærerskolen i 1953, har jeg fulgt utviklingen i leseopplæringen med stor interesse, og etter hvert med forferdelse.
article_web Utdanning 08.12.2018
- Vi må høre med dem som har sekken på hvordan de trives og har det på skolen, sier skolebyrå Inga Marte Thorkildsen. Men hun vil ikke offentliggjøre svarene.
article_web Utdanning 07.12.2018
Halvannen time veiledning i uka. Det er resultatet for en nyutdannet lærer etter bevilgning på 60 millioner kroner. Professor Eva Bjerkholt mener det ikke er nok, men allikevel et klart signal om at skoleeierne må satse.
article_web Utdanning 07.12.2018
FNs rasediskrimineringskomité har i to dager spurt ut den norske delegasjonen om tiltak for å stoppe diskriminering i skole, i arbeidsliv og på nett.
article_web Utdanning 07.12.2018

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt