AddToAny

Schibsted-sjef vekker oppsikt med Tangen-kommentar

Schibsted-sjef vekker oppsikt med Tangen-kommentar
- Jeg har vært jævlig irritert på den Tangen-saken, sier Kristin Skogen Lund.
Schibsted-sjefen refser VGs dekning av ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet. Det kommer frem i et intervju og et foredrag på NHH der Kristin Skogen Lund ble spurt om prosessen rundt ansettelsen av den nye oljefondsjefen.

- Jeg har vært jævlig irritert på den Tangen-saken, sier Kristin Skogen Lund på en video som er lagt ut hos Finansavisen.

Mediesjefen sier hun kjenner seg igjen i presset Tangen var utsatt for.

- Ja, det gjør jeg i veldig stor grad, og det blir jo et paradoks for meg siden Schibsted eier VG, som har vært et av mediene som har kjørt han aller hardest. Samtidig skal jeg som konsernsjef ikke påvirke deres redaksjonelle beslutninger, og det har jeg åpenbart ikke gjort siden de har kjørt saken som de har, så det er vel et bevis på det, fortsetter Skogen Lund.

Selv om Schibsted eier VG, mener Skogen Lund hun står fritt til å mene noe om dekningen.

- Jeg er jo et fritt menneske med ytringsfrihet, så jeg er ikke redd for å si at jeg har irritert meg over saken. Jeg synes det er helt vanvittig hva han har vært utsatt for, sier Skogen Lund.

Uttalelsene vekker oppsikt og flere medier har kastet seg over intervjuet. Dagens Næringslivs kommentator Eva Grinde mener Schibsted-sjefen klusser med rollen sin og avslører også manglende samfunnsforståelse.

Til Dagens Næringsliv sier VGs sjefredaktør Gard Steiro at avisens dekning av den kontroversielle Tangen-saken var riktig.

- Kristin Skogen Lund står som enhver borger i Norge fritt til å mene noe om ansettelsen i Norges Bank og medienes dekning av den saken. Vi i VG står helt og fullt inne for den dekning vi har hatt av den saken. Jeg mener det er helt riktig av mediene å belyse alle sider ved ansettelsen i en så sentral stilling. Oljefondet er en svært viktig institusjon, og det skulle bare mangle at mediene og VG belyser alle sider ved den saken, sier Steiro.

Image-text:

Kommenterer VG-dekning:

Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted gikk langt i å kommentere VGs dekning av Nicolai Tangens ansettelse som sjef i Oljefondet. - Jeg er ikke redd for å si at jeg har irritert meg over saken, sier Skogen Lund.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

JCP står bak Zalandos andre norske reklamekampanje.
Kampanje 20.10.2020
NTB kaster seg inn i kampen om det norske markedet for lagring og gjenfinning av bilder og video. I dag lanserer nyhetsbyrået mediebank for alle.
Kampanje 20.10.2020
- Med dramatisk nedgang i lønn og en usikker fremtid er det naturlig at mange ser etter utfordringer utenfor bransjen, skriver prosjektleder Chirsten Castberg i 6. Sans.
Kampanje 20.10.2020
Skal ta opp kampen med telegigantene.
Kampanje 20.10.2020
- Anti er et miljø jeg har vært fascinert av lenge, så å ha landa en jobb her føles veldig bra, sier Drogseth.
Kampanje 19.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt