AddToAny

Sandy Munro: Tesla svikter i byggekvalitet, overlegen på mekanikk

Sandy Munro: Tesla svikter i byggekvalitet, overlegen på mekanikk
En av bilbransjens virkelige eksperter er imponert over mye av det Tesla får til, men det er først nylig han har begynt å anbefale noen å kjøpe en elbil.
- BMW i3 er uten et snev av tvil den styggeste BMW-en som noen gang er produsert. Hvem enn det er som står bak den... Jeg er overrasket over at Quandt-familien ikke fikk dem henrettet.

Ordene tilhører Sandy Munro, grunnlegger av Munro & Associates. Et inntil nylig ukjent navn for andre enn dem som følger bilindustrien. I det siste har selskapets videoer, hvor Teslas biler demonteres og vurderes, gjort Munro kjent for et bredere publikum.

Vi skal komme tilbake til BMW.

Herr Munro er en frittalende type, som ikke er redd for å dele brutale meninger om det meste, og særlig hva som foregår i bilindustrien.

Det er mange som lytter til ham. Munro & Associates er et konsulentselskap som lever av blant annet reverse-engineering. Det vil si at de plukker fra hverandre produkter og lager detaljerte rapporter om hva som foregår på innsiden, og hvordan produktet er produsert.

Det har en verdi for konkurrenter. De jobber også med produktdesign på oppdrag, og hjelper kundene med effektivisering og redesign av eksisterende produkter. Alt fra vaskemaskiner og mobiltelefoner til biler og flydeler. Dette er langt fra noen enmannsoperasjon.

Selv har Sandy Munro bakgrunn fra bilindustrien, blant annet hos Ford, hvor han blant annet utviklet og effektiviserte produksjonslinjene for produsenten. På tampen av 80-tallet etablerte han konsulentselskapet sitt, som i dag har kunder i mange industrier over hele verden.

Fanger opp fremskritt og produksjonsteknikk

Selv sier han at stort sett alle de japanske og koreanske bilprodusentene er blant dem som kjøper rapportene deres. I tillegg kommer mange bilprodusenter i Kina og Europa. Reverse engineering har alltid vært viktig i bilindustrien, for å holde et øye med hva konkurrentene driver med og å plukke opp fremskritt. Ikke bare hva gjelder nye komponenter og forbedringer, men også produksjonsteknikk.

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Halvlederprodusenter kjemper en hard kamp for å følge Moores lov. Nå viser det seg at de nye, små halvlederne med transistorer ned til fem nanometer brytes ned raskere, noe som både forringer kvaliteten og levetiden til de integrerte kretsene.
Teknisk Ukeblad 07.07.2020
Da kommunalministeren nylig la frem stortingsmelding om innovasjon i offentlig sektor, påpekte han at: «I årene fremover blir vi færre yrkesaktive per pensjonist, oljeinntektene vil falle, og vi skal nå bærekraftsmålene.
Teknisk Ukeblad 07.07.2020
Sand er ikke sand og sand fra Sahara er til liten nytte. I fjellandet Norge kan det virke som om vi har glemt at sand og pukk ikke er fornybare ressurser. Milliard-verdier kan falle i grus.
Teknisk Ukeblad 07.07.2020
Konseptet har blitt betydelig dyrere siden 2016. Konseptet Salmon Zero er et helt lukket oppdrettsanlegg med resirkulering av produksjonsvann. Merdene skal bygges i betong og ligge i sjøen, og vannresirkuleringen skal i hovedsak foregå på land.
Teknisk Ukeblad 07.07.2020
Blir lik SUV-utgaven, men designet er langt mer sporty. Audi viser frem et nytt elektrisk konsept, E-Tron Q4 Sportback. Nykommeren er en variant av den allerede lanserte Q4 E-Tron, en liten SUV som ble vist frem i mars i fjor.
Teknisk Ukeblad 07.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt