AddToAny

Samtale med Solveig Lønne Christiansen, æresmedlem og interiørarkitekt MNIL

Samtale med Solveig Lønne Christiansen, æresmedlem og interiørarkitekt MNIL
Vanligvis treffes vi hjemme hos Solveig, i huset hun og ektemannen tegnet i 1960 for seg selv -og for seksti andre byggherrer i Løkenlia i Bærum.
Siden samfunnssituasjonen ikke er helt som den bruker å være, avtaler vi å ringes. Det er ikke lenge siden vi snakket sammen sist, likevel har vi på tross av 54 års aldersforskjell mye til felles og alltid mye å snakke om. Vi snakker om både livet og interiørfaget. Det er både inspirerende og til ettertanke, for hadde det ikke vært for utøvere som Solveig og hennes kollegaer den gang - så hadde nok vår hverdag som interiørarkitekter i dag vært ganske så annerledes.

Utgangspunktet
Solveig Lønne Christiansen vokste opp i en stor familie med seks barn i Sandefjord. Økonomien var mager, men kreativiteten var stor, takket være en kulturelt bevisst mor. Solveig elsket Nordahl Rolfsens illustrerte lesebøker og var en stor beundrer av kunstnere som Gerhard Munthe og Teodor Kittelsen. Hun beundret spesielt Munthes bilder av rom, men interiørarkitektur var hun derimot lite kjent med.
- Jeg visste jo ikke engang hva en interiørarkitekt var for noe. Det endret seg da storebroren min, som var veldig opptatt av det jeg drev med, gav meg en bok til jul under krigen. Det var Bernt Heibergs bok «Slik vil vi bo». Den åpnet opp et nytt vindu for meg, og den inspirasjonen ble liggende i bakhodet mens jeg holdt på med alle mulig andre ting.

Fra Sandefjord til København
Det var først da moren viste henne en artikkel fra bladet «Alle Kvinner» om Skolen for Boligindretning i København, at hun for alvor tenkte at denne utdannelsen kunne være noe for henne. Og rett etter krigen, i 1948, reiste Solveig nedover.
- Det var et eventyr å komme dit og det var tre spe
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektnytt

Merittert landskapsarkitekt flytter fra Paris til Oslo. Karin Helms blir ny professor på AHO.
Arkitektnytt 26.10.2020
Nystartet designkonkurranse i pionér Ingmar Rellings ånd vinnes av student fra Bergen. «Godt estetisk uttrykk, med internasjonal appell,» skriver juryen om hyllesystemet «Margin».
Arkitektnytt 23.10.2020
Arkitektnytt 7/20 ser på teknologioptimisme i byggebransjens klimastrategi, og møter et ungt, prisvinnende Oslo-kontor med blikk for det uventede, i toppen av Trefoldighetskirken.
Arkitektnytt 23.10.2020
Grønn Byggallianse, FutureBuilt og Norske arkitekters landsforbund har inngått en intensjonsavtale om å etablere et nytt bærekrafthus i Oslo.
Arkitektnytt 23.10.2020
Bymiljøetaten i Bergen kommune er i gang med planleggingen av Bystrand og ny Lungegårdspark ved Store Lungegårdsvann. Målsettingen er at parken skal bli «den beste parken i Bergen de neste 100 år».
Arkitektnytt 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt