Dagligvarehandelen
12.02.2019
Verdimat formidler stadig mer overskuddsmat til salgshyllene i dagligvarebutikkene. til sammen 350 butikker benytter seg av ordningen.
Nå har selskapet i samarbeid med ildsjelen Pål Jacobsen og hans Meny Tolvsrød utenfor Tønsberg laget et pilotprosjekt der man samler disse varene på et «Verditorg».
Kjempeproblem
Verdimat med hovedaksjonær Lars Kristian Leiro i spissen har som forretningside å bidra til mindre kasting av mat.
- Problemet er enormt. Her i landet kaster vi 355.000 tonn mat årlig. Mye av volumet kunne kommet til nytte om det ble aktivisert gjennom nettportalen vår og kjørt ut til interesserte butikker, sier Leiro.
Og bedriften er godt i gang. I 2018, det første hele driftsåret, ble det kjørt ut 3700 ordre fra lageret til storhusholdningsgrossisten Carl Evensen på Furuset i Oslo. Allerede i år håper Leiro at bedriften skal nå break-even.
«Shop in shop»
Ny
Gå til medietKjempeproblem
Verdimat med hovedaksjonær Lars Kristian Leiro i spissen har som forretningside å bidra til mindre kasting av mat.
- Problemet er enormt. Her i landet kaster vi 355.000 tonn mat årlig. Mye av volumet kunne kommet til nytte om det ble aktivisert gjennom nettportalen vår og kjørt ut til interesserte butikker, sier Leiro.
Og bedriften er godt i gang. I 2018, det første hele driftsåret, ble det kjørt ut 3700 ordre fra lageret til storhusholdningsgrossisten Carl Evensen på Furuset i Oslo. Allerede i år håper Leiro at bedriften skal nå break-even.
«Shop in shop»
Ny