AddToAny

Saksbehandlere varslet statsministeren etter kurs om personlig assistanse

Saksbehandlere varslet statsministeren etter kurs om personlig assistanse
Helseministeren og funksjonshemmedes organisasjoner har skapt overdrevne forventninger om at brukerstyrt personlig assistanse (BPA) skal gi likestilling og frihet. Det skal 100 kommunale saksbehandlere ha blitt fortalt på et kurs.
Statsforvalteren i Trøndelag og kursarrangøren tilbakeviser påstandene.

«De funksjonshemmede vil se en annen verden der man jumper ut av rullestolen for å delta i en dansekonkurranse.»

«Når Bent Høie har sagt at det skal være ok for funksjonshemmede å ta med seg assistenter på reise, så må vi forholde oss til det. Men det er komplisert at slike beskjeder kommer fra politisk myndighet. Vi kan riste på hodet av det, men vi kan ikke overse det, når det kommer fra høyeste politiske hold.

«BPA er en måte å organisere tjenesten på. Men her vil det være utfordringer fordi forvaltningen møter brukernes holdning - om likestilling, om frigjøring osv. - og med krav om å kunne jobbe, reise og feriere.»

Disse utsagnene skal ha blitt sagt på et digitalt kurs for cirka 100 kommunale saksbehandlere i Trøndelag i fjor høst.

Temaet for kurset var brukerstyrt personlig assistanse (BPA), og det ble holdt av det private firmaet Ambia på oppdrag for Statsforvalteren i Trøndelag (tidligere fylkesmannen).

Ber regjeringen klargjøre

Utsagnene er gjengitt i et anonymt varsel som er sendt statsminister Erna Solberg, helse- og omsorgsminister Bent Høie og en rekke andre mottakere.

Varslerne ber regjeringen om å klargjøre forvirringen som de mener kurset skapte for deltakerne.

De anonyme varslerne deltok selv på kurset, og de slår alarm fordi de hevder en stor del av kurset «gikk med til å hevde og problematisere at regjeringa og helseministeren fører en politikk for gruppa funksjonshemma som det per i dag ikke er lovgrunnlag for å føre».

Varslerne skriver:

«Den raude tråden var a

Les mer

Flere saker fra Handikapnytt

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er veldig glad for forskningen som beviser diskriminering av funksjonshemmede i arbeidslivet. Hun utfordrer både Nav, fagbevegelsen og arbeidsgiverne.
Handikapnytt 13.04.2021
Når rullestolbrukere ikke kommer til jobbintervju, er det ikke av vond vilje. Du havner i feil bunke fordi arbeidsgiveren er bitte litt usikker. Men mønsteret kan brytes, mener Even Bolstad, daglig leder i HR Norge.
Handikapnytt 12.04.2021
FFO-rådgiver Ingunn Westerheim gir arbeidssøkere råd om å la være å skrive i jobbsøknaden at de sitter i rullestol. Men hun har vært i tvil i 20 år.
Handikapnytt 12.04.2021
Den kjente SV-politikeren, bloggeren og aktivisten Ivar T. Johansen går inn i styret i Osloavdelingen til.
Handikapnytt 12.04.2021
Annette Jensen (43) fra Kristiansand er valgt til ny leder for på foreningens digitale årsmøte søndag.
Handikapnytt 11.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt