AddToAny

Særlig opptatt av det biologiske mangfoldet

Særlig opptatt av det biologiske mangfoldet
MDG fremmer en helhetlig skogpolitikk, men har nå valgt å legge ekstra vekt på det de kaller naturkrisen i norske skoger og biologisk mangfold. Det preger MDGs program for valget 2021.
Det førte før jul til en egen resolusjon som heter «Redd livet i skogene» der MDG peker på behovet for en skogpolitisk snuoperasjon, for å ikke miste de siste restene av våre gamle, villmarkspregede og biologisk viktige skoger, som det heter.

MER SKÅNSOMT SKOGBRUK
I den nye resolusjonen peker MDG på politiske tiltak som kan fremme det de kaller mer naturvennlig skogbruk, både i privateid skog, men også hvordan Statskog kan brukes som verktøy og utstillingsvindu her. - Et natur- og miljøvennlig skogbruk innebærer at ivaretakelse av mangfoldet er tydeligere enn det kommersielle skogbruket. Det innebærer ulike hogstformer og restriksjoner på tiltak som gjødsling og markberedning. Det handler også om forbud mot hogst i gammelskog og hogst og veibygging i hekke- og yngleperioden. Videre handler det om restriksjoner på veibygging og en klarere han
Gå til mediet

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Kai Espen Åsstuen (42) gjør det på gamlemåten. Mellom fjøsstellene tar han seg noen timer i egen skog med motorsag og entromlet vinsj. Og når hogsten snart er fullført går han over til ganske storstilt vedproduksjon.
Norsk Skogbruk 17.02.2021
Mens ledelsen i Norske Skog konsentrerer seg om å konvertere papirfabrikker i Europa til emballasje, arbeides det ufortrødent på Saugbrugs i Halden med større og mindre omstillingsprosjekter, der BCTMP kan se mest lovende ut for norske skogeiere.
Norsk Skogbruk 17.02.2021
PROSESSINDUSTRIENS SAMARBEIDSFORUM
Norsk Skogbruk 17.02.2021
- Vi kommer fortsatt til å være et parti som er opptatt av å utnytte skogressursene våre til aktiv drift og til å se mulighetene for å øke volumene på en måte som gjør at vi holder aktiviteten i skogen oppe og kan bygge ny industri.
Norsk Skogbruk 17.02.2021
Bare noen uker etter at AT Skog ble eneeier av Telemarksbruket meddeles at samvirkeforetaket også har overtatt alle aksjene i Eikås Sagbruk AS.
Norsk Skogbruk 17.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt