AddToAny

Rektor

Er du interessert i undervisning og forskning?
Om oss

Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) ligger i Trondheim og er en akkreditert privat høyskole organisert som en selvstendig stiftelse med tilknytning til Den norske kirke. Høyskolen er underlagt lov om universiteter og høyskoler. DMMH skal gjennom praksisnær og forskningsbasert undervisning gi bachelorutdanning, mastergradsutdanning og videreutdanning i samsvar med de krav samfunnet setter til

kvalifisert arbeid i barnehagesektoren. Høyskolen har ca. 1400 studenter og ca. 150 ansatte, hvorav 110 arbeider innen undervisning og forskning og annen faglig virksomhet og 40 innen administrasjon/drift. Høyskolen driver også oppdragsvirksomhet for barnehagesektoren.

Generelt om stillingen

Stillingen som rektor ved DMMH er ledig fra 1. august 2020.

Kort beskrivelse av stillingen

Rektor har det overordnede faglige og administrative ansvaret for høyskolen.

Rektor må arbeide visjonært og strategisk, og samtidig operativt og administrativt i tråd med lover og regelverk. Rektor skal være en sterk bidragsyter til at DMMH beholder og videreutvikler sin posisjon som en av landets ledende barnehagelærerutdanninger.

Høyskolens øverste ledelse består av rektor, prorektor for barnehagelærerutdanning, prorektor for FoU og oppdragsvirksomhet, prorektor for masterutdanning, administrasjonssjef og studiesjef (leder for studieadministrasjonen). Økonomisjef/controller deltar fast på ledermøtene. Å legge til rette for godt samarbeid i ledergruppen er en viktig oppgave.

Kvalifikasjoner

Den som tilsettes må ha

høy faglig kompetanse

betydelig ledererfaring fra høyskole eller universitet

god kjennskap til barnehagefeltet, til barnehagelærerutdanning og/eller annen lærerutdanning

gode samarbeidsevner og inkluderende lederstil

Vi tilbyr

interessante og utfordrende lederoppgaver i et aktivt, godt og samhandlende fag- og profesjonsmiljø

muligheten til å være med på å forme framtida gjennom utvikling av barnehagelærerutdanning, videreutdanninger på bachelor- og mastergradsnivå og høyskolens forskning og utviklingsarbeid

gode ordninger for faglig oppdatering og rett til ny stilling etter endt rektorperiode

medlemskap i Statens Pensjonskasse

fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger.

Lønn vil bli vurdert med bakgrunn i de oppgaver og ansvar som rektor har, søkers kompetanse og erfaring og høyskolens lønnsnivå for ledere. Normal avlønning vil ligge mellom lønnstrinn 80 og 90.

Andre opplysninger

Stillingen er åremålsstilling over fire år. Den kan fornyes i henhold til universitets- og høyskolelovens bestemmelser, dvs. for ytterligere én fireårsperiode.

Søknadsfrist: 15. desember 2019.

Søknader stiles til Styret for DMMH og sendes elektronisk via denne siden.

Spørsmål

For spørsmål/avklaringer, ta kontakt med

styreleder Olav Molven, - Olav.Molven@online.no eller mobil 481 17 651 eller

administrasjonssjef Geir Inge Lien, - gil@dmmh.no eller mobil 906 87 112.

Om DMMH

DMMH er Norges nest eldste barnehagelærerutdanning og blant landets største.

Høyskolens virksomhet er i all overveiende grad knyttet til barnehagen og tidlig barndom. DMMH er en selvstendig, spesialisert og profilert høyskole.DMMH tilbyr bachelor barnehagelærerutdanning etter hovedmodellen, men gir også tre mer profilerte barnehagelærerutdanningstilbud: et tilbud med vekt på musikk, drama, kunst og håndverk, et tilbud med vekt på flerkulturell forståelse og et tilbud med vekt på natur og friluftsliv. Vi tilbyr også deltidsutdanninger. Høyskolen gir en rekke videreutdanningstilbud på bachelor- og mastergradsnivå.

Vi tilbyr masterutdanning i barnehageledelse, barnekultur og kunstpedagogikk, spesialpedagogikk med vekt på tidlig barndom, og barnehagekunnskap.

Høyskolen har en utstrakt FoU-virksomhet knyttet til barnehagefeltet og tilstøtende områder.

Vi har nært samarbeid med praksisfeltet, og forholdene for praksisnær FoU ligger godt til rette. Noen tilsatte er for tiden i doktorgradsløp basert på interne eller eksterne midler.

DMMH driver et aktivt internasjonalt arbeid ved utveksling av studenter, lærere og andre ansatte. Gjennom utveksling, nettverk, FoU og utdanning samarbeider DMMH med institusjoner både i Europa og i andre verdensdeler.

Vi har utmerkede kontor- og undervisningsforhold for både tilsatte og studenter.

Søk stillingen

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Jeg var i mange år leder i en større kunnskapsorganisasjon og forsker på stress, mestring og helse. Nå møter jeg kolleger fra hele landet som er stresset. Negativt stresset.
Forskerforum 18.02.2020
Nord universitet har betalt konsulentbyrået Ernst & Young én million kroner for å få hjelp til å kutte kostnader. Kunnskapsdepartementet har ingen innvendinger, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.
Forskerforum 18.02.2020
Vi kunne ha fått noe nytt. I stedet blir biografien mest et forsvar mot gamle beskyldninger.
Forskerforum 17.02.2020
Tidvis dystopisk om utviklingen ved universitetene, men boken klarer likevel å inspirere til motstandskamp.
Forskerforum 17.02.2020
En deilig bok spekket med gode sitater og en liten dash melankoli.
Forskerforum 17.02.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt