AddToAny

Rekordresultat i Kruse Larsen - har hatt sterk vekst under koronakrisen

Rekordresultat i Kruse Larsen - har hatt sterk vekst under koronakrisen
- Vi har kommet oss gjennom en ekstraordinær vår, sier partner og daglig leder Jan-Erik Larsen.
Saken oppdateres.

Kruse Larsen er klar med sine regnskapstall for et år der PR-byrået startet et nytt datterselskap, fikk to nye eiere og leverte nye rekorder på både omsetning og resultat i 2019.

- Vi har forsterket posisjonen vår på strategi, politikk og krisekommunikasjon. I tillegg har satsingen på bærekraft vært svært verdifull både for eksisterende og nye kunder. Jeg er veldig stolt over det vi leverte i 2019 og det vi leverer hver eneste dag, sier daglig leder Jan-Erik Larsen.

Omsetningen økte fra 33,17 millioner kroner i 2018 til snaue 41 millioner i 2019, mens byråinntektene gikk fra 32,1 til 38,8 millioner. Driftsresultatet økte fra 5,2 millioner til nesten 6,3 millioner, som gir en driftsmargin på 16 prosent av byråinntekten.

- Det er et resultat vi er godt fornøyde med. Vi har en modell der vi deler ut en god andel av overskuddet i bonus til de ansatte, og den ble rekordstor for 2019. I tillegg koster det å satse på nye prosjekter og innovasjon, sier Larsen.

Solgte byrå og startet datterselskap

Kruse Larsen startet i fjor datterselskapet Pressure sammen med det svenske kommunikasjonshuset Reform Society. Selskapet ledes av Celine Gran og spesialiserer seg på digital public affairs og engasjementsdrevne kampanjer. Pressure har, som Kruse Larsen, helt åpne kundelister.

- Vi har hatt enorm glede av kompetansen, teknologien og mulighetene Pressure gir. Det er imponerende å se hva de får til for kundene, sier Larsen, som også er fornøyd med de foreløpige økonomiske resultatene fra nysatsingen.

Han sier «første halvår har vært rekordtravelt» og at byrået har hentet inn Anne-Kathrine Nygård Bergh fra Gambit Hill & Knowlton under krisen.

- Krisen medfører fortsatt stor usikkerhet. Men vi har lagt et solid grunnlag gjennom en sterk vår. Og vi har flere spennende satsinger på gang utover året. Vi har hele tiden sagt at vi ikke skal bli så mange at vi må flytte ut av Inkognitogaten 1. Men her er det plass til flere, både hos oss og i Pressure. Vi ser etter både flinke rådgivere og spennende kunder, sier Larsen.

Samtidig har Kruse Larsen denne våren solgt sin andel av byrået Storm Communications til Petter Stordalens Strawberry-system i vår.

- Høsten kan bli tøff for alle

I en melding skriver Kruse Larsen at byrået «styrket seg i 2019 kraftig på bærekraft, energi og klima og sjømat» og at det er noe av grunnen til at selskapet har opplevd rekordomsetning så langt i 2020.

Men selv om fjoråret og våren så langt har vært god for PR-byrået, mener Kruse Larsen-sjefen at ikke er sikker på hva høsten vil bringe.

- Høsten er uforutsigbar og kan bli tøff for alle. Men vi har kommet oss godt gjennom en ekstraordinær vår. Da krisen traff Norge med full kraft i mars, ble det et mål for oss å ikke permittere eller kutte i lønningene. Det har gått bra. Vi har fått stor tillit fra kundene og har bistått med å håndtere alle sider av krisen, både internt og eksternt, sier Larsen.

Kruse Larsen eies i dag av fem ansatte Jan-Erik Larsen, Bjarne Håkon Hanssen, Tim Peters, Lisbeth Berg-Hansen og Christopher Amundsen Wand. I 2019 solgte Lars Løseth solgte sine andeler i selskapet.

- Vi legger vekt på å utvikle eierskapet i Kruse Larsen og vil gjerne ha flere ansatte på eiersiden. Vi kommer til å jobbe videre med en partnermodell som ivaretar dette. Og det gleder meg at Lisbeth og Christopher har tro på selskapet og ønsket å bli eiere, sier Larsen.

Her ser du tallene til Kruse Larsen for 2019.

Kruse Larsen 2019 2018 Endring i %

Omsetning 40,9 33,2 + 23,2

Driftsresultat 6,2 5,2 + 19,2

Resultat før skatt 6,9 5,4 + 27,8

Image-text:

Upåvirket av korona:

PR-byrået Kruse Larsen virker å være upåvirket av koronakrisen. Her daglig leder og partner Jan-Erik Larsen sammen med Celine Gran, Karen Skjånes og Christopher Wand.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Debatten om mangfold og integrering i Norge i juni i år har fremskyndet beslutningen om å slippe til yngre krefter. Står du stille, blir du skutt, sier Geelmuyden
Kampanje 03.08.2020
Den tidligere dekk-kongen unngår dermed rettsak etter hets av Stormberg-eier.
Kampanje 03.08.2020
Lave temperaturer sender seingen til værs, men TV 2 står på utsiden av sommerens TV-fest.
Kampanje 03.08.2020
- Pussig at ingen har fått det med seg, sier kreativ leder i Good Morning Naug om likhetene mellom Sbanken- og Power-filmene.
Kampanje 02.08.2020
Professor Lars Olsen i markedsføring ved Handelshøyskolen BI mener koronasmitte «var det siste Hurtigruten trengte nå».
Kampanje 02.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt