AddToAny

Publicis slår sammen New Work og Kitchen - byråleder Christian Raae sier opp

Publicis slår sammen New Work og Kitchen - byråleder Christian Raae sier opp
Fusjonen mellom Publicis-byråene bankes nå igjennom. Ett av grepene blir å splitte opp New Work.
For et år siden ble Publicis Groupe sin strategi, Power of One, lansert i Norge. Nå tar byrå-grupperingen steget ut, og fusjonerer sine norske virksomheter. Med det blir Kitchen, Publicis Media (Starcom og Zenith), MSL og New Work et fullverdig økonomisk fellesskap.

- Med Power of One organiserer vi oss rundt kundene på tvers av fagområder. For å få modellen til å spille er det avgjørende å rive interne siloer, ikke minst knyttet til økonomi. Et samarbeid blir aldri 100 prosent på kundenes premisser så lenge partene sitter i ulike selskap med egne økonomiske interesser. Våre rådgivere skal tilby løsninger tilpasset kundens utfordringer, ikke sin egen produktportefølje, sier Peder Mittet som er administrerende direktør for Publicis-byråene.

Alle merkevarene i Publicis-gruppen skal imidlertid fortsette å bestå, men Mittet og resten av Publicis-ledelsen har besluttet å splitte opp det datadrevne reklamebyrået New Work.

- Vi beholder New Work som et nummer to-brand, men integrerer reklamedelen i byrået tettere med det kreative apparatet i Kitchen. Vi legger det inn under Kitchen, sier Mittet.

I New Work jobber det rundt ti personer og her vil rundt halvparten bli med over til Kitchen, mens den andre halvparten legges inn under innholdssatsingen Shift. Dermed slutter byrålederen i New Work, Christian Raae, og medgründer av New Work, Patrick Ligner.

- Med New Work etablerte vi et spennende og nytenkende reklamebyrå med fokus på data og teknologi. I forbindelse med lanseringen av Power of One er det naturlig å tilgjengeliggjøre dette for hele gruppen. Jeg opplever på mange måter at min jobb nå er gjort, og det skal bli spennende å følge satsingen videre fra sidelinjen, sier Christian Raae i en melding.

Raae sier til Kampanje at Publicis-ledelsen og ham selv skilles som gode venner.

- Min relasjon til Peder Mittet og de andre i ledelsen er fortsatt veldig god og det er ikke noe dramatikk her, sier Raae.

Han legger til at han synes «det er en ærlig sak» at Publicis nå bestemmer seg for å slå sammen New Work med den øvrige gruppen.

- New Work har laget mye nytt som ikke fantes i gruppen før, men når man gjennom Power of One ønsker å gjøre dette tilgjengelig for hele gruppen er min jobb gjort. Vi så tidlig at en samkjøring av gruppen ville komme, men det kom nok litt tidligere enn vi trodde. Det kan jeg være ærlig på, Men samtidig føler jeg at vi har klart å ta frem mange nye ting gjennom New Work.

Sammen med Ligner var Raae også inne på eiersiden av New Work. De to eide til sammen 49,9 prosent av aksjene.

- Hva skjer med aksjeposten?

- Dette er ting som er regulert i kontrakten med Publicis og jeg kan dessverre si noe om det, men jeg har sluttet i gruppen og det gjelder også eierdelen, sier han.

- Hva nå?

- Jeg har nå sagt opp men blir igjen for å hjelpe til med prosessen og kundeoverføringer en stund til så får vi se. Jeg har ikke noe å gå til, så nå blir det ut på markedet og se hva som skjer av spennende ting, sier han.

Teknologidelen av New Work legges sammen med Shift som fortsatt skal ledes av Lise Marie Mørkved. Hun vil dermed lede et team på rundt ti personer med kompetanse innenfor innhold, teknologi og produksjon.

- Vi har vokst kraftig innenfor content både gjennom Kitchen, Starcom og Zenith de siste årene. I sum blir Shift nå et av markedets mest spennende miljøer med en utrolig spennende kombinasjon av kompetanse på innhold og teknologi, og vi får et enda bedre tilbud til kundene. Ikke minst har det vært moro å se hvordan flinke fagfolk som tidligere satt på ulike tuer, virkelig har funnet hverandre og driver både kundene og oss fremover, sier Kitchen-sjef og viseadministrerende direktør i Publicis, Haakon Dahl i en melding.

Image-text:

Skiller lag:

Christian Raae forlater Publicis og toppsjef Peder Mittet i forbindelse med fusjonen av det mange selskapene til Publicis Norge. - Min relasjon til Peder Mittet og de andre i ledelsen er fortsatt veldig god. Det er ikke noe dramatikk her, sier Raae.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Men er tause om detaljene i lanseringen.
Kampanje 04.08.2020
- Samtidig gjenstår det å se hvor reelle endringene i et av landets største PR-byrå blir, skriver Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger.
Kampanje 04.08.2020
Loggfører samtidig sin største skatteutbetaling til norske myndigheter på magre 6,6 millioner kroner.
Kampanje 04.08.2020
Helga Bollmann Leknes erstatter Helle Øverbye hos DN-eieren.
Kampanje 04.08.2020
- Vi skal bygge et nytt, kreativt og framtidsrettet byrå, sier han.
Kampanje 04.08.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt