AddToAny

Polske medier protesterer mot medieforbud ved grensa

Mener det strider med prinsippet om ytringsfrihet. Polske medier er rasende over at myndighetene har lagt ned forbud mot medier ved grensa til Hviterussland som ledd i krisetiltak mot en strøm av migranter.
Myndighetenes handlinger er i strid med prinsippet om ytringsfrihet, og det er uakseptabelt for et demokratisk land å utelukke mediene, sier 30 medieorganisasjoner i et opprop.

Tusener av migranter og flyktninger, de fleste fra Midtøsten, har krysset grensa til Polen, Litauen og Latvia eller forsøkt å krysse den de siste månedene.

EU mener migrantstrømmen er arrangert av Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko som hevn for sanksjonene som EU har innført på grunn av valgfusk og behandlingen av demonstranter.

Polen har svart med å sende tusenvis av soldater til grensa, der mange migranter bor i provisoriske leirer i ingenmannsland fordi de ikke slipper inn i Polen.

Det er også innført et 30 dager langt forbud mot å oppholde seg i grenseområdet, et forbud som også gjelder journalister.

Image-text:

Polske soldater er sendt til grensa til Hviterussland for å stanse en strøm av migranter, her en gruppe migranter som ikke slipper inn. Polske medier protesterer mot at de ikke lenger får dekke situasjonen.

Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Les mer

Flere saker fra Journalisten

VGTVs bruk av klipp fra Nents sportssendinger ikke er lovlig, konkluderer Oslo tingrett. VGTV må blant annet betale 1,5 millioner kroner i sakskostnader.
Journalisten 17.09.2021
Valget er over. Alle landets politiske kommentatorer kan igjen drikke latte. Stress ned med quiz.
Journalisten 17.09.2021
Vi må lære robotjournalistene journalistikk. Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter. Høstens høydepunkt nærmer seg for alle entusiaster som interesserer seg for datajournalistikk, og lørdag 16.
Journalisten 17.09.2021
Lite smitte knyttet til NRK, forteller statskanalen. - Ingen medarbeidere er blitt smittet på jobb/av en kollega så langt vi kjenner til, skriver fagleder for HMS i NRK, Tove Aarbakke, til Journalisten.
Journalisten 17.09.2021
Journalistikk i flaggermusenes rike. Dette er en kommentar skrevet av redaksjonen. Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.
Journalisten 17.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt