AddToAny

Politistudent Elin er intensivsykepleier under koronapandemien: - Nærmest som å gå inn i en krigssone

Politistudent Elin Snarheim lever et studentliv utenom det vanlige. Samtidig som hun fullfører politiutdanningen, pleier hun de aller dårligste koronapasientene.
Politistudenter er ikke som alle andre studenter. Ikke bare fullfører flesteparten bachelorgraden innen normert tid. De er også de mest tilfredse. I tillegg klarer politiutdanningen å lokke til seg studenter som allerede er ferdigutdannet og vasser i jobbmuligheter.

Det er tilfellet for politistudent Elin Snarheim, som er i gang med sin andre bachelorgrad.

Fra før av er 35-åringen utdannet sykepleier, med master i intensivsykepleie.

- Jeg tror at det kan bli en bra kombinasjon. Når alt kommer til alt handler det om å jobbe med mennesker. Det er mange oppgaver og oppdrag innen politiet hvor det også kan være hensiktsmessig med medisinsk bakgrunn, både for folk og eget mannskap, sier hun.

Snarheim ser ikke på dette som en omskolering, men en tilleggsutdanning.

- Det gir også meg flere valgmuligheter. Jeg er ikke lei av intensivfaget og det kommer sikkert til å være mitt hjerte nært også fremover, men jeg har vært heldig og fått muligheten til å bli politi, sier Snarheim.

Politiforum møter henne dagen før studiestart i Stavern. Det var tilfeldighetene som for tre år siden ville ha det til at Snarheim kom i snakk med en operativ polititjenestemann. Samtalen gjorde at hun fikk øynene opp for politiyrket, og førte senere til at hun ville skifte beite og søkte seg inn på Politihøgskolen (PHS).

- Samtalen betød mye for meg og jeg ser veldig opp til ham. Han har alltid vært god å snakke med. I tillegg har han alltid snakket godt om jobben og kollegaene sine i politiet, fortsetter hun.

Det polititjenestemannen fortalte henne, gjorde at også hun ville bli politi og en del av det solide politifellesskapet som hun fikk høre om.

- Han har alltid velreflekterte svar når vi diskuterer ting. Og fra å komme fra et fagtungt intensivmiljø, er det godt å snakke med noen som ser ting med litt andre øyne. Han utstråler trygghet og stolthet, og har lært meg at man aldri har for dårlig tid til å ikke se de som trenger det mest, fortsetter hun.

Snarheim trekker også frem politifolk hun har møtt gjennom jobben, som har fremstått som gode rollemodeller.

- Jeg har alltid hatt respekt for jobben politiet gjør, sier hun.

Nær halvparten av politistudentene utsatt for vold: - Det har helt klart blitt tøffere der ute

Studiestart ved PHS i Stavern: 160 nye politistudenter ble tatt imot

Poenggrensen for å komme inn på Politihøgskolen øker for andre år på rad

Snarheim håper det er en fordel å ha intensivsykepleien i ryggen som politi.

- Jeg har jobbet mye med mennesker i krise og er vant med å møte mennesker i alle typer forfatninger. Jeg håper jeg kan bli en ressurs i politiet når jeg er ferdig med bachelorgraden, sier hun.

Dødssyke koronapasienter

Bare noen måneder etter at Snarheim begynte på PHS i 2019 ble verden introdusert for et nytt begrep med «Covid-19». Siden da har det meste i stor grad dreid seg om viruset, som har gått fra å være en alvorlig hendelse til å bli en pandemi som rammer og lammer store deler av verden.

Så langt har pandemien, som startet på et matmarked i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina, kostet minst fire millioner menneskeliv. Her hjemme har viruset tatt over 840 menneskeliv.

- Korona brøt ut mens jeg gikk første året på PHS. Da ble det litt vanskelig for meg å si nei til å gå vakter, fordi sykehusene sårt trengte intensivsykepleiere. Det var bare å brette opp ermene og trå til. Da PHS stengte ned under første bølge, reiste jeg rett til Ahus, forteller hun.

Samtidig som hun studerte, jobbet hun opptil 40

Les mer

Flere saker fra Politiforum

Søknadsfrist: Sysselmesteren på Svalbard har ledige engasjementer som feltinspektør med politiutdanning i følgende perioder: Vinter: slutten av februar - begynnelsen av mai 2021 (ett engasjement)Sommer: begynnelsen av juni - midten av august
Politiforum 26.10.2021
Politifolkenes beslutninger må ikke dømmes på bakgrunn av en fasit som først forelå etter hendelsen.
Politiforum 26.10.2021
Jeg ber om dette for å unngå at vi får et samfunn der vold, hat, ondskapsfulle ytringer og mobbing skal bli den nye normalen.
Politiforum 25.10.2021
Utlysning kommer i november Ønsker du å bruke din tekniske interesse i en spennende og operativ jobb? TTS søker operative teknikere!
Politiforum 25.10.2021
PHS OSLO. Oppmøte i vakta ER DU NYSGJERRIG PÅ HVA BOMBETJENESTEN ARBEIDER MED? Politihøgskolen sammen med Bombetjenesten avholder et informasjonsmøte om Bombetjenesten og dens ansvars- og arbeidsoppgaver.
Politiforum 25.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt